Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

La Conselleria d’Habitatge rep 251 sol·licituds de municipis de la Comunitat Valenciana per a accedir a les ajudes del Pla Conviure

03/05/2023
  • Les ajudes van dirigides a millorar espais públics i edificis municipals de manera eficient i sostenible

Una vegada conclòs el termini per a la presentació de sol·licituds del Pla Conviure 2023, la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha rebut un total de 251 sol·licituds, l’import global de les quals assoleix els 300 milions d’euros.

El propòsit d’aquestes ajudes, que es convoquen amb caràcter anual, és el suport a les corporacions locals per a la rehabilitació del seu patrimoni urbà o edificat. L’import màxim per sol·licitud serà de 500.000 euros.

De les 251 sol·licituds rebudes, en pertanyen 57 a municipis de la província d’Alacant, amb un valor de 33.666.300 euros; 63 instàncies corresponen a la província de Castelló, per una quantia de 31.419.500 euros, mentre que a la província de València s’han presentat 131 peticions, per un import de 231.406.650 euros.

Concretament, aquestes subvencions estan destinades a les obres de rehabilitació, renovació, ampliació o adequació d’edificis de patrimoni d’entitats locals d’ús social, administratiu, de serveis o de caràcter cultural o històric, i per a l’adequació de l’entorn construït, com ara carrers, places o zones d’esplai i esbarjo, i l’estratègia local de rehabilitació.

Claus i criteris

Aquest pla es basa en quatre claus: l’aposta per un model sostenible, la defensa d’una concepció ecosistèmica del medi urbà, la defensa del públic com un model exemplaritzant i la implementació de mecanismes de governança innovadora.

Entre els criteris de valoració que se seguiran destaca tindre en compte la necessitat d’intervenció en l’entorn urbà. També es considerarà que el municipi sol·licitant estiga en risc de despoblament o siga un espai urbà sensible, en funció de les ajudes concedides per la Conselleria. Finalment, es valorarà la qualitat de l’estratègia i de l’actuació proposada (qualitat urbana, arquitectònica i constructiva; governança participativa, inclusió i sostenibilitat).