Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Investigació universitària

Igualtat publica les guardonades amb els Premis María Asunción Martínez Román pels seus treballs d’investigació en matèria de serveis socials

06/05/2023
Igualtat publica les guardonades amb els Premis María Asunción Martínez Román pels seus treballs d’investigació en matèria de serveis socials
  • El DOGV publica el nom de les premiades en cadascuna de les modalitats establides en la primera edició d’aquests premis
  • L’objectiu és fomentar la investigació en els àmbits de la inclusió social, l’autonomia personal i la protecció a les persones

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquesta setmana el nom de les guardonades amb els Premis María Asunción Martínez Román, pels seus treballs d’investigació universitaris en matèria de serveis socials.

Es tracta de la primera edició d’aquests premis, convocats per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en reconeixement a la professora María Asunción Martínez Román, del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat d’Alacant, per haver sigut la primera dona treballadora social de la Comunitat Valenciana a defensar una tesi doctoral relacionada amb els serveis socials, a més de comptar amb una àmplia experiència investigadora, d’organització i gestió d’R+D.

L’objectiu d’aquests guardons és fomentar la investigació i la transferència i la difusió del coneixement en matèria de serveis socials en els àmbits de la promoció de la inclusió social, l’autonomia personal, així com la protecció a les persones i les seues famílies.

Tal com recullen les bases de la convocatòria, els premis consten de dues classes de modalitats. La modalitat A, corresponent a les tesis doctorals sobre serveis socials, i la B, relativa als treballs de fi de màster. En tots dos casos es requereix la qualificació d’excel·lent, així com haver sigut llegides o defensades en universitats públiques de la Comunitat Valenciana.

Cadascuna de les modalitats compta amb tres premis en metàl·lic. Així, en la modalitat A de tesis doctorals, un primer premi valorat en 5.000 euros, un segon amb 3.500 euros i un tercer premi de 2.500 euros. Per la seua banda, en la modalitat B de treballs de fi de màster, s’ha assignat un primer premi de 2.000 euros, un segon de 1.500 euros i un tercer premi dotat amb 1.000 euros.

Primera edició dels premis

En aquesta primera edició, els treballs guardonats en la modalitat A han sigut els següents:

- Primer premi a la tesi doctoral titulada La participació i/o coproducció en els serveis socials. Significats, abast, estratègies i implicacions des de la perspectiva de les persones usuàries i professionals. Autora: Elena M. Cortés Florín.

- Segon premi a la tesi doctoral titulada L’acció social en els temps de la qualitat i el management. Un diagnòstic des de la mirada del Treball Social. Autora: Laura Esteban Romaní.

- Tercer premi a la tesi doctoral titulada Anàlisi dels determinants socioeconòmics i de la morbiditat del Departament de Salut València Clínic—Malva-rosa. Desenvolupament d’un índex de privació poblacional integrat. Autora: M. del Pilar Botija Yagüe.

- Quart premi, esment especial a la tesi titulada La coeducació com a metodologia transformadora cap a la igualtat de gènere. Autora: María Aragonés González.

Pel que fa a la modalitat B, el primer premi ha sigut per al treball fi de màster titulat Anàlisi, desenvolupament i implementació de la infraestructura per a un assistent virtual amb escolta activa destinat a detectar soledat no desitjada en persones majors. Autora: Nerea Cilleruelo Méndez.

A l’acte de lliurament dels guardons van assistir el secretari autonòmic de Planificació i Organització del Sistema, Xavier Uceda, i el director general de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials, Joan Crespo.

Galeria d'imatges