Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Internacionalització

L’Ivace organitza una missió inversa de huit especialistes internacionals durant la setena edició del Festival DOCSValència

08/05/2023
  • Procedents de l’Uruguai, Mèxic, els Estats Units i els Països Baixos, són integrants de jurats en festivals i assessors de projectes, entre altres

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha organitzat una missió inversa de productors i especialistes internacionals en producció, que han viatjat a València per a conéixer l’oferta audiovisual valenciana durant la setena edició del Festival DocsValència Espai de No Ficció.

La missió inversa està integrada per especialistes procedents de l’Uruguai, Mèxic, els Estats Units i els Països Baixos, entre els quals hi ha presents integrants de jurats en festivals; assessors de projectes en diverses àrees, com ara distribució, finançament o coproducció; responsables de desenvolupament d’estratègies de comunicació; producció, i assessoria de festivals internacionals.

Durant quatre dies, els onze projectes seleccionats participaran en intenses sessions de tallers, assessories i reunions amb els diversos especialistes convidats per Ivace Internacional.

Dijous que ve, 11 de maig, presentaran el seu pitch davant d’un jurat. Els especialistes brindaran guardons destinats a la internacionalització i la producció dels projectes participants.

Entre les persones convidades per l’Ivace es compta amb Emiliano Mazza de Lucca (l’Uruguai), director i productor de Passaparola Films, a més de ser assessor de desenvolupament i campanyes d’impacte en diversos espais de formació, com ara Incubadora INCAA (l’Argentina), Plataforma IB (Mèxic), Bolívia Lab (Bolívia), Good Pitch (Mèxic) o CineIndigenous (els Estats Units).

Així mateix, participa Inti Cordera (Mèxic), fundador de la Maroma Producciones i DocsMX a Mèxic, el qual ha dut a terme un centenar de projectes documentals, sèries i programes de televisió.

També estan presents Bruni Burres, assessora principal del Programa documental del Sundance Institute, organització dedicada a secundar i promoure el cinema independent i les veus creatives en tot el planeta sota l’empara de la meca del cinema independent.

Una altra de les persones convidades és María Campaña, programadora d’IDFA, International Documentary Film Festival Amsterdam, que forma part del Comité de Selecció de MajorDocs i de la Corporació Cinememoria a l’Equador, i Esteban Vidal, de Warner Bros Discovery LatAm, on desenvolupa contingut per a HBO Max.

Així mateix, el festival valencià compta amb la participació de la programadora sènior Hebe Tabachnik, programadora en els festivals internacionals de cinema de Seattle (SIFF), Palm Springs (PSIFF) i Cartagena (FICCI), i Arizbeth Becerril, coordinadora de l’àrea de Formació de DocsMX, encarregada de la supervisió del programa d’indústria i formació del festival.

El festival DocsValència té lloc del 5 al 13 de maig amb projeccions en diverses seus de la ciutat, incloent-hi els Cines Lys com a seu principal, així com l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, la sala Rialto de la Filmoteca valenciana i La Nau Centre Cultural de la Universitat de València.