Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Expedició Cavanilles

Expedició Cavanilles publica el llistat de 40 joves seleccionats i seleccionades per a participar en la primera edició ‘Sellent i Xúquer, rius de vida’

10/05/2023
Expedició Cavanilles publica el llistat de 40 joves seleccionats i seleccionades per a participar en la primera edició ‘Sellent i Xúquer, rius de ...
  • La iniciativa compta amb la participació de l’IVAJ; la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport; la Diputació de València, i entitats de diversos àmbits
  • L’expedició es desenvoluparà per la ribera dels rius Xúquer i Sellent i inclou múltiples activitats

L’Expedició Juvenil Cavanilles 2023 ha publicat el llistat dels i les 40 joves seleccionats per a participar en la primera edició ‘Sellent i Xúquer, rius de vida’, amb la qual es volen difondre entre les persones participants els pilars que componen el medi rural del territori valencià de manera educativa, dinàmica i aventurera.

La iniciativa, que compta amb la participació de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ); la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport; la Diputació de València, i altres entitats de diversos àmbits, es desenvoluparà entre els dies 1 i 12 de juliol a la comarca de la Ribera Alta i serà totalment gratuïta per als i les 40 joves seleccionats.

Expedició Cavanilles pretén despertar entre el públic més jove una consciència social que el porte a comprometre’s amb el medi rural i així poder donar a conéixer la realitat d’aquest entorn i garantir la transmissió del patrimoni natural, cultural i històric de la Comunitat Valenciana.

Aquesta activitat, en la qual participaran joves d’entre 15 i 17 anys procedents de 36 municipis de la Comunitat, s’inspira en la manera de treballar del botànic valencià Antonio José Cavanilles, que va recórrer la geografia valenciana classificant i inventariant la flora autòctona.  

L’expedició tindrà una duració de 12 dies per a explorar la diversitat de paratges naturals i visitar les diverses localitats que conformen la Vall Farta, nom amb el qual Cavanilles va batejar fa 290 anys les terres de la Ribera Alta banyades pels rius Xúquer i Sellent.

El programa inclou la realització d’activitats esportives, caminades i acampades perquè els expedicionaris tinguen l’oportunitat de conéixer els parcs naturals de la geografia valenciana, interaccionen de manera més directa amb els municipis que visiten i adquirisquen un estil de vida saludable.

Un altre dels pilars de l’activitat és la difusió del medi rural valencià, i per a fer-ho les persones seleccionades per a l’expedició participaran en xarrades, conferències, visites culturals i activitats.

Així mateix, treballaran amb diverses ONG, organismes territorials i associacions culturals per a desenvolupar valors com ara l’emprenedoria, la cooperació i el voluntariat, com a fórmula per a assolir un entorn rural actiu i sostenible.

Galeria d'imatges