Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

El Consell autoritza dos convenis amb l’Ajuntament de Crevillent i la Mancomunitat Hoya de Buñol-Chiva per a l’obertura d’oficines d’habitatge Xaloc

12/05/2023
  • Les seus de la Xarxa Xaloc tenen la funció d'actuar com un servei de finestreta única en habitatge, rehabilitació i regeneració urbana
  • La quantitat total màxima que s'invertirà per a l'encàrrec de gestió supera els 396.000 euros

El Consell ha autoritzat dos convenis de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica amb la Mancomunitat Hoya de Buñol-Chiva i l’Ajuntament de Crevillent per a posar en marxa oficines integrades en la Xarxa Xaloc, d’acord amb el nou conveni tipus subscrit recentment.

La finalitat d’aquests dos convenis és l’obertura i el desenvolupament d’una oficina d’habitatge, rehabilitació i regeneració urbana integrada en Xaloc, a més de dotar d’estabilitat financera i mitjans materials i personals l’oficina i prestar un servei a la ciutadania de manera contínua i amb qualitat.

Gestió de les oficines

Segons el que es disposa en el Decret 199/2021, del Consell, el finançament adjudicat a les oficines Xaloc de la Mancomunitat Hoya de Buñol-Chiva i del municipi de Crevillent està recollit en els pressupostos de la Generalitat i, segons disposa la clàusula quarta, es reparteix en dues anualitats.

Concretament, l’import total destinat a la seu de la Mancomunitat Hoya de Buñol-Chiva ascendeix a un màxim de 281.077,07 euros. La quantia establida per a aquest any 2023 és de 120.461,87 euros i per a l’any 2024, la quantitat ascendeix a 160.615,83 euros.

Pel que fa a la inversió realitzada que es determina per a l’oficina Xaloc de Crevillent, l’import total de gestió assoleix un màxim de 115.326,61 euros. L’aportació ascendeix a 49.425,69 euros per a aquest any 2023 i una quantitat de 65.900,92 euros per a l’any 2024.

Tots dos convenis de col·laboració entren en vigor en el moment de la signatura i conclouen la vigència el 31 de desembre de 2024.

Una vegada subscrits els acords, es publicaran en el portal de transparència de la Generalitat (GVA Oberta), en les pàgines web de la Mancomunitat Hoya de Buñol-Chiva i de l’Ajuntament de Crevillent, a més d’inscriure’s en el Registre de convenis de la Generalitat.