Presidència

El Consell aprova la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana amb l’Ajuntament de Relleu per a ampliar el recorregut de la Passarel·la de la Presa

12/05/2023
  • Turisme Comunitat Valenciana destinarà un total de 60.000 euros per a fer valdre la singularitat d’aquest recurs turístic

El Consell ha autoritzat la subscripció d’un conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Relleu per a fer valdre la singularitat turística de la Passarel·la de la Presa.

A través d’aquest acord, Turisme Comunitat Valenciana destinarà 60.000 euros a l’Ajuntament de Relleu per a executar les actuacions d’ampliació del recorregut de la Passarel·la de la Presa per a impulsar el turisme d’interior en la zona.

L’objectiu és oferir durant tot l’any a turistes i senderistes una ruta de més recorregut. A més, aquesta ruta donarà valor turístic a recursos del municipi com ara basses de reg, assuts, séquies, un forn de calç i les hortes de secà on es cultiven oliveres, ametlers i garroferes.

Mitjançant aquest conveni, l’Ajuntament de Relleu realitzarà l’ampliació del recorregut de la passarel·la i gestionarà, sol·licitarà i obtindrà els permisos que siguen necessaris per a dur a terme els treballs.

La Passarel·la de la Presa de Relleu, situada a la presa del riu Amadòrio, s’ha transformat en una de les icones turístiques més importants del municipi.

Està formada per taulons de fusta recolzats en volada en la paret del congost, amb una longitud de 212 metres i 60 metres d’altura. Es localitza a mitjan trajecte d’una ruta senderista que transcorre pel camí conegut com a camí de Ripalmes i dels Fassamais.

Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Relleu coincideixen en la conveniència d’ampliar el recorregut de la passarel·la amb l’objectiu de contribuir a un desenvolupament turístic sostenible que redunde en un augment de la cohesió econòmica, territorial i social. A més, amb aquesta actuació es facilita a turistes i senderistes un augment del recorregut de la ruta existent.