Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
Cooperació internacional

El Comité Permanent d’Acció Humanitària aprova destinar 120.000 euros a quatre projectes al nord-est de Síria

11/05/2023
  • La consellera de Cooperació presideix la sessió extraordinària del Comité Permanent d’Acció Humanitària de la Comunitat Valenciana

El Comité Permanent d’Acció Humanitària de la Comunitat Valenciana (CAHE) ha aprovat quatre projectes d’ajuda humanitària per import de 120.000 euros, orientats a cobrir les necessitats bàsiques de la població del nord-est de Síria i mitigar els efectes provocats pel terratrémol del mes de febrer passat.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha presidit la sessió extraordinària del CAHE, reunió en la qual s’ha aprovat la concessió directa d’ajudes per a pal·liar la greu crisi humanitària pels efectes del sisme i el conflicte bèl·lic intern que es prolonga des de fa més de deu anys.

Els projectes aprovats rebran 30.000 euros cadascun per a actuacions d’emergència a les ciutats d’Alep, Idlib i Latakia.

Les accions desenvolupades per ACNUR, UNRWA, UNICEF i CESAL s’orienten a aportar articles de primera necessitat, atenció a la infància, distribució de subministraments essencials i nutrició a la població afectada pel terratrémol.

Cal assenyalar, que la Generalitat va activar el CAHE després del terratrémol a Síria i Turquia per a informar sobre diverses propostes d’acció coordinada a través de les ONGD que operaven en la zona afectada. En aquest sentit, es van aprovar dues intervencions d’emergència en col·laboració amb Farmamundi i Creu Roja per a atendre la població turca i siriana en situació de més vulnerabilitat, a les quals es van destinar 82.000 euros.

Al seu torn, en el marc de l’Equip Start, la Comunitat Valenciana ha col·laborat també amb l’enviament de personal sanitari especialitzat en catàstrofes.

A les aportacions de la Generalitat s’han sumat la de l’Ajuntament de València, amb 30.000 euros per al projecte d’UNRWA, i la de l’Ajuntament de Castelló, que n’ha destinat 25.000 a la iniciativa d’ACNUR.

Galeria d'imatges