Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Llenguatge inclusiu

Igualtat promociona el llenguatge inclusiu en la infància i l’adolescència en col·laboració amb el Col·legi d’Educadors i Educadores Socials

14/05/2023
  • Forma part del Pla de formació contínua 2023 que impulsa la Conselleria d’Igualtat a través d’un conveni amb els col·legis professionals
  • El termini d’inscripció s’obri dilluns que ve, 15 de maig, a partir de les 17.00 hores

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives finança el curs interdisciplinari organitzat pel Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de la Comunitat Valenciana (COEESCV) Llenguatge inclusiu en l’àmbit de la infància i adolescència.

Aquesta activitat està organitzada en el marc del Pla de formació contínua de professionals en l’àmbit de la infància i adolescència a la Comunitat Valenciana 2023, que impulsa la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a través d’un conveni de col·laboració amb els col·legis professionals de l’àmbit dels serveis socials.

En concret, aquest curs té com a objectiu oferir formació al personal dels diversos grups professionals que treballen amb xiquets, xiquetes i adolescents sobre l’ús adequat i no sexista del llenguatge en els àmbits de l’acolliment familiar, les famílies i la infància en situació de vulnerabilitat, protecció de la infància i justícia juvenil, mediació intercultural i serveis d’atenció primària.

El curs tindrà dues edicions, que se celebraran entre l’1 i el 20 de juny i de l’11 al 29 de setembre a través de la plataforma en línia de COEESCV. El termini d’inscripció s’obri dilluns que ve, 15 de maig, a partir de les 17.00 hores.

Guia de llenguatge inclusiu

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives disposa de la Guia de llenguatge inclusiu en l’àmbit de la intervenció amb la infància i adolescència, una eina de treball per als i les professionals que treballen amb persones menors d’edat.

En aquesta guia es recullen nombrosos conceptes nous i actualitzacions de conceptes existents que no reflectien adequadament les necessitats i les oportunitats de la infància i adolescència, amb la finalitat d’evitar qualsevol càrrega discriminatòria en el tracte.

Aquesta guia forma part del material elaborat per a promoure els drets de xiquets, xiquetes i adolescents en el marc de l’Estratègia d’infància i adolescència 2022-26.