Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
Premis innovació

El projecte TEP de la Generalitat, entre els huit millors projectes en la categoria de bon govern dels Premis a la Innovació Política europeus

12/05/2023
El projecte TEP de la Generalitat, entre els huit millors projectes en la categoria de bon govern dels Premis a la Innovació Política europeus
  • L'eina de transparència valenciana dirigida a entitats privades ha sigut reconeguda entre 337 projectes procedents de 26 països
  • La cerimònia de lliurament de premis ha tingut lloc aquest dijous al Palau de Congressos de Varsòvia

El projecte de la plataforma Transparència Entitats Privades de la Generalitat, TEP, ha quedat finalista en la categoria de bon govern dels Premis a la Innovació Política europeus (Innovation in Politics Awards) que organitza The Innovation in Politics Institute, que reconeix cada any els millors projectes d’administracions públiques de tot Europa destacats per la creativitat i la valentia.

La iniciativa valenciana ha sigut triada com un dels millors projectes junt amb set candidats de diverses administracions públiques, tots finalistes en la categoria de bon govern.

Finalista entre 337 candidatures

El mes de març passat, la plataforma Transparència Entitats Privades de la Generalitat, TEP, va ser seleccionada com a finalista en la categoria bon govern dels Innovation in Politics Awards 2023, que en aquesta edició han tingut lloc al Palau de la Cultura de Varsòvia.

La plataforma TEP es dirigeix a entitats privades i persones jurídiques que tenen l’obligació de publicar determinada informació pel fet de ser beneficiàries d’ajudes o subvencions públiques, sempre que es troben compreses en algun dels supòsits establits per la normativa.

Els finalistes i guanyadors han sigut elegits pel vot d’un jurat compost per 1.045 ciutadans i ciutadanes europeus per constituir un exemple excepcional d’innovació al servei del bé comú a Europa. Aquesta edició ha comptat amb 337 candidatures procedents de 26 països d’Europa. La proposta valenciana es trobava entre les huit seleccionades en la seua categoria.

A la cerimònia, que s’ha celebrat aquesta matinada, han assistit el secretari autonòmic de Participació i Transparència, Antoni Llorente, i el director general de Transparència, Atenció a la Ciutadania i Bon Govern, Andrés Gomis. La gala ha comptat amb la presència de destacats líders polítics, empreses, fundacions i ciutadania, en la qual han estat premiats diversos projectes internacionals en les categories de democràcia, protecció del clima, tecnologies de la democràcia, bon govern, cohesió social, desenvolupament local, educació i innovació.

Més informació sobre TEP

Galeria d'imatges