Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Teatre Jove

59 centres de Secundària i 1.500 joves de la Comunitat Valenciana han participat en l’edició d’enguany de les Trobades de Teatre Jove

15/05/2023
59 centres de Secundària i 1.500 joves de la Comunitat Valenciana han participat en l’edició d’enguany de les Trobades de Teatre Jove
  • Durant els mesos d’abril i maig s’ha celebrat la desena edició d’aquestes trobades

Un total de 59 centres educatius de Secundària de Castelló, València i Alacant i 1.500 joves han participat fins divendres passat en l’edició de 2023 de les Trobades de Teatre Jove, que patrocina l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i organitza Projecte Inestable.

Aquesta iniciativa pretén facilitar la trobada d’estudiants i docents que gaudeixen del teatre i es formen mitjançant les arts escèniques en el sentit més ampli. Així, la finalitat és que el teatre ajude els xics i xiques a socialitzar, millorar la creativitat, incrementar l’interés per la lectura i millorar l’autoestima.

A més de les 32 obres de teatre, s’han realitzat 70 tallers didàctics i 14 dinàmiques grupals, en què els xics i xiques de Secundària han pogut gaudir de l’experiència i els ensenyaments dels 30 professionals de les arts escèniques que han participat en aquesta iniciativa.

Amb la celebració de les últimes representacions a Alacant, es va donar per conclosa la desena edició de les Trobades de Teatre Jove, que ha comptat amb representacions d’obres amb temàtiques relacionades amb el negacionisme, el canvi climàtic, la igualtat o els estereotips de l’adolescència, així com reflexions sobre l’art.

A la província d’Alacant hi han participat alumnes dels IES Santa Pola; Las Fuentes, de Villena; María Blasco, de Sant Vicent del Raspeig, i Misteri d’Elx. També hi han participat els IES 8 de Marzo, Cap de l’Horta i Centro 14, d’Alacant, a més dels col·legis concertats Agustinos d’Alacant i Nuestra Señora del Carmen, d’Elx.

Durant la setmana passada es van representar, a l’espai Las Cigarreras, obres com ara ‘Romeo i Julieta’, adaptada al segle XXI, i creacions originals, algunes amb experiència internacional, com és el cas dels i les alumnes de l’IES Santa Pola, que van actuar l’octubre de l’any passat a la localitat de Piacenza, a Itàlia.

Pel que fa a la província de València, les Trobades van tindre lloc entre el 24 i el 28 d’abril. Hi van participar els IES Sedaví; La Hoya de Buñol; José María Parra, d’Alzira; Faustí Barberà, d’Alaquàs, i Josep de Ribera, de Xàtiva. De València, l’IES núm. 26, l’IES Conselleria, l’IES Ramon Llull i l’IES Benicalap.

També hi van participar l’Escola de Teatre Tarumba d’Alzira i les escoles concertades Les Carolines, de Picassent; el Col·legi Mare de Déu de l’Olivar II, d’Alaquàs, i Escolapis de València.
 
Entre el 2 i el 5 de maig van tindre lloc a Castelló, on van participar l’IES Llombai, de Borriana; l’IES Broch i Llop, de Vila-real; l’IES Violant de Casalduch, de Benicàssim, i els de la mateixa capital de la Plana: IES Sos Baynat i IES Bovalar.

Galeria d'imatges