Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Pla Convivint

El DOGV publica l’autorització per a ampliar el límit pressupostari destinat a infraestructures socials fins a 2025

16/05/2023
  • Es tracta del finançament de les delegacions de competències a les entitats locals per a centres públics de serveis socials

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquest dimarts l’autorització per a ampliar el límit pressupostari destinat a infraestructures socials fins a 2025, per mitjà del finançament de les delegacions de competències a entitats locals, en el marc del pla Convivint 2021-2025 de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

El Pla d’infraestructures de serveis socials estableix el fet de posar en funcionament centres i serveis que s’integren en el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials per a garantir-hi l’accés de les persones residents a la Comunitat Valenciana, amb una dotació de places suficients per a donar resposta a la demanda i a les necessitats que hi ha.

Per a executar el pla, i entre altres mesures, es preveu la delegació a les entitats locals de les respectives competències en matèria de construcció, ampliació, adequació, reforma i, si és el cas, equipament de centres públics de serveis socials del seu àmbit territorial.

Tal com publica el DOGV, per a finançar aquestes delegacions de competències, amb l’ampliació acordada, el límit de dotació s’estableix en 33,6 milions. Igualment, per a l’exercici de 2025 es passa a un límit de 21,7 milions.