Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
DOGV

La Generalitat accepta la cessió que ha fet l’Ajuntament de Sagunt d’un immoble per a destinar-lo a dos recursos per a persones majors

17/05/2023
  • El DOGV publica la cessió de l’antic economat d’Altos Hornos del Mediterráneo per a destinar-lo a centre de dia a Port de Sagunt
  • En el mateix espai també s’ampliarà el Centre Especialitzat d’Atenció a Majors

La Generalitat ha acceptat la cessió gratuïta, mitjançant mutació demanial, que ha fet l’Ajuntament de Sagunt de l’antic economat d’Altos Hornos del Mediterráneo, per a destinar-lo a centre de dia per a persones majors en situació de dependència, i l’ampliació del Centre Especialitzat d’Atenció a Majors (CEAM) de Port de Sagunt.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publica en l’edició d’aquest dimecres la resolució d’aquest acord, que estableix que l’immoble acceptat s’incorpora així a l’Inventari general de béns i drets de la Generalitat en concepte de domini públic destinat al servei públic i adscrit a la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

El projecte per a la rehabilitació de l’antic economat preveu un àmbit d’actuació de 4.005 metres quadrats per a albergar els dos recursos per als quals es destina.

Per la seua banda, i d’acord amb les condicions de la cessió, la Conselleria d’Igualtat es compromet a destinar-lo a centre de dia per a persones majors i a l’ampliació del CEAM; equipar-lo i dotar-lo dels mitjans humans i materials necessaris per a posar-lo en marxa, així com del manteniment, la conservació i la reparació.

La Generalitat mantindrà la titularitat del bé mentre continue destinat a l’ús o el servei públic que va motivar la mutació i, per tant, conserva el seu caràcter demanial. En cas que no es destine a l’ús o el servei públic, o deixara de fer-ho posteriorment, tornarà a l’administració transmitent i s’integrarà en el seu patrimoni.