Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell renova la col·laboració amb la Universitat Politècnica de València en matèria de participació ciutadana

19/05/2023
  • La Generalitat destina 20.000 euros per al foment de les activitats previstes en el conveni

El Consell ha renovat la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica amb la Universitat Politècnica de València (UPV) per al foment de les activitats de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana en matèria de participació ciutadana durant 2023.

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica destina 20.000 euros per al foment de les activitats previstes en el conveni.

El conveni amb la UPV té com a objectiu dur a terme les activitats relacionades amb el foment, el desenvolupament i la realització de tasques de participació ciutadana. En concret, la col·laboració s’orienta a un projecte pilot d’auditoria ciutadana centrat en una de les polítiques públiques de la Generalitat.

L’auditoria ciutadana és un nou instrument d’avaluació i seguiment de polítiques i serveis públics que la Generalitat posa a la disposició de tota la ciutadania, en el qual les persones avaluadores seran els mateixos ciutadans i ciutadanes.

Per a dur-ho a terme, es realitzarà un procés de formació a l’equip motor del servei públic que serà auditat, amb representació de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, a continuació, es durà a terme un seguiment a la preparació del procés d’auditoria i als diversos materials utilitzats.

La tercera etapa consisteix a facilitar el procés participatiu d’auditoria ciutadana, per mitjà de tres tallers participatius, i en l’última fase es farà una trobada entre l’equip auditor i el motor, amb l’objectiu de compartir avanços en el marc del projecte pilot d’auditoria.