Educació, Cultura i Esport
Nit Europea dels Museus

L’IVAM acull la 'cremà' de la falla de l’artista Alfredo Ruiz aquest dissabte en la Nit dels Museus

18/05/2023
L’IVAM acull la 'cremà' de la falla de l’artista Alfredo Ruiz aquest dissabte en la Nit dels Museus
  • El museu, que romandrà obert fins a la mitjanit amb entrada gratuïta, ha programat activitats i recorreguts nocturns

L’Institut València d’Art Modern (IVAM) acull aquest dissabte 20 de maig la ‘cremà’ de la falla 'Bosc geomètric' de l’artista Alfredo Ruiz. L’IVAM, que romandrà obert fins a la mitjanit amb entrada gratuïta, celebra així la Nit Europea dels Museus amb una programació que inclou activitats per a tots els públics i recorreguts nocturns a les seues exposicions. 

A partir de les nou de la nit el foc reduirà a cendres el 'Bosc geomètric', la falla central que va presidir el projecte expositiu 'Alfredo Ruiz: camins cap a la modernitat en les falles'. Un recorregut per la trajectòria de l’artista Alfredo Ruiz, pioner de les falles experimentals, a través de maquetes, dibuixos i llibres que es van exhibir en l’IVAM fins al passat 23 d’abril. Per a tancar el cicle natural d’aquesta falla, l’IVAM plantarà el monument a la seua esplanada des de les deu hores, on podrà visitar-se fins a la seua 'cremà'. 

En el marc de la celebració de la Nit Europea dels Museus, l’IVAM ofereix un programa que inclou una visita especial a la instal·lació 'Un jardí al museu!', a càrrec de l’equip de paisatgisme responsable del projecte. Aquesta intervenció vegetal efímera, que ocupa l’IVAM fins al diumenge 21 de maig, reflexiona sobre la importància de renaturalitzar les ciutats i les seues arquitectures, al fil del lema d’aquest any de l’ICOM: ‘Museus, sostenibilitat i benestar’.

Entorn d’aquest jardí, les persones interessades podran sumar-se al taller de l’artista Sofía Alemán, 'Rapsòdia en verd' sobre noves formes de creació des de la fotografia. L’artista proposa un exercici d’observació i arxiu per a explorar les plantes que formen part d’aquesta instal·lació vegetal des d’una percepció conscient i multisensorial, inspirada per la música de l’àlbum de Mort Garson, 'Plantasia'.
L’IVAM també ha programat una visita a l’exposició sobre l’artista Aref El Rayess, la primera gran mostra que li dedica un museu europeu a una figura fonamental del panorama cultural libanés des dels anys 50 fins als 80, amb la finalitat d’oferir una modernitat artística més oberta, complexa i inclusiva. 

Com a colofó a aquesta celebració, l’IVAM convida els públics a endinsar-se en la creació oberta de l’artista danés Asger Jorn amb una visita nocturna a l’exposició.

DIM 2023

L’IVAM tancarà la setmana dels museus el diumenge, 21 de maig, i convidarà les persones visitants a emportar-se a les seues cases una de les plantes que formen part de la instal·lació 'Un jardí al museu!', que estendrà l’activitat més enllà dels murs de l’IVAM i amb aquest gest crearà un museu expandit i verd al llarg de la ciutat.

Consulta tota la programació i horaris dels tallers en el web de l’IVAM.

Galeria d'imatges