Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Oci educatiu

L’IVAJ adjudica les places en albergs i campaments per a grups juvenils amb el programa Viu l’Estiu

18/05/2023
L’IVAJ adjudica les places en albergs i campaments per a grups juvenils amb el programa Viu l’Estiu
  • Les instal·lacions compten amb pensió completa, allotjament i assegurança de responsabilitat civil
  • S’han adjudicat a 29 entitats que aposten per l’oci educatiu com a eina d’educació no formal, segons publica el DOGV

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquest dijous l’adjudicació de les places del programa d’oferta concertada de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) Viu l’Estiu a un total de 29 entitats.

La convocatòria d’oferta concertada està dirigida a associacions juvenils; grups escolars de Primària i Secundària, Batxillerat, cicles formatius i universitats; ajuntaments; clubs esportius i altres entitats públiques o privades, així com grups de joves que organitzen activitats d’oci educatiu.

Amb l’acció concertada s’afavoreix l’ús de les instal·lacions a grups d’un mínim de 15 persones, que, a més, hauran de comptar amb un programa d’activitats que duran a terme durant l’estada.

Amb aquesta adjudicació, es respon a la demanda creixent de grups i associacions juvenils que aposten per l’oci educatiu com a eina d’educació no formal durant tot l’any.

Així, entitats com Cepaim, la Societat Artística Musical La Unió, l’Associació de Voluntaris d’Acolliment Familiar, grups scouts i de júniors, i ajuntaments podran gaudir de les instal·lacions que ofereix l’IVAJ.

El termini que les entitats adjudicatàries tindran per a formalitzar la reserva serà de 10 dies hàbils a partir de l’endemà de la publicació en el DOGV. Per la seua banda, les entitats no adjudicatàries podran fer noves sol·licituds de les places sobrants, l’oferta de les quals podran consultar en el web de l’IVAJ.

Serveis que ofereix

Per a Viu l’Estiu les places adjudicades en alberg són: Biar (450 places), Argentina (300 places), Sant Crist del Mar (270 places), Muro d’Alcoi (550 places), La Marina (591 places) i Mar i Vent (340 places). En total, suposen 2.501 places en albergs.

En el cas dels campaments sumen 4.733 places: al Jaume I, en cabanyes hi ha 863 places i en tendes n’hi ha 1.870, mentre que al de Navalón sumen 2.000 places.

Pel que fa als serveis que s’hi ofereixen, als albergs s’inclou l’allotjament en habitacions compartides, amb llençols, i als campaments en tendes o cabanyes, incloent-hi matalassos i material divers d’acampada.

En totes dues modalitats s’ofereix servei d’alimentació en pensió completa i servei de socorrisme als albergs i els campaments que disposen de piscina, en els períodes en què s’obri, i assegurança de responsabilitat civil i d’accidents.

Galeria d'imatges