Hisenda i Model Econòmic
Habitatge

La Generalitat obri el termini de cita prèvia per a sol·licitar les ajudes directes per al pagament d’hipoteques variables

25/05/2023

La Generalitat ha obert aquest dijous el termini de cita prèvia per a sol·licitar, de manera telemàtica, les ajudes directes destinades al pagament d’hipoteques variables.

Aquestes ajudes directes tenen per objecte fer costat als col·lectius més vulnerables amb hipoteca en règim de tipus d’interés variable, amb residència habitual i domicili fiscal a la Comunitat Valenciana, i es podran presentar fins al pròxim 15 de setembre.

Per a accedir a aquestes subvencions, les persones interessades hauran d’omplir un formulari i sol·licitar cita prèvia. Una vegada emplenats tots els camps, s’assignarà una data i un termini per a fer el tràmit telemàtic.

Aquest formulari es troba disponible en la pàgina web de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

Requisits

Les ajudes per al pagament d’hipoteques variables compten amb un pressupost de 6 milions d’euros, ampliables en funció del nombre de sol·licituds, i la finalitat que tenen és reduir la probabilitat de la pèrdua de l’habitatge habitual per part dels col·lectius més vulnerables en risc d’exclusió per no poder afrontar el pagament de les quotes hipotecàries.

S’estableixen dos tipus d’ajudes de quantia fixa en pagament únic. D’una banda, s’ofereix una ajuda de 600 euros per a unitats familiars amb ingressos anuals que arriben a un màxim de 25.200 euros i que dediquen, almenys, el 40 % dels seus ingressos al pagament del préstec hipotecari.

D’altra banda, es disposa una ajuda de 300 euros per a unitats familiars amb ingressos anuals superiors a 25.200 euros i un màxim de 33.600 euros, que destinen, almenys, el 50 % dels seus ingressos al pagament del préstec hipotecari.

A més, aquesta hipoteca cal que estiga revisada des de l’1 d’abril de 2022 fins a l’1 de juliol de 2023 i els interessos de la hipoteca han d’haver experimentat un increment d’almenys el 30 %. En qualsevol cas, es concedirà una única ajuda per préstec hipotecari.

Tota la informació referent a aquestes ajudes es pot consultar en aquesta web.

Galeria d'imatges