Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat

La Generalitat i la Universitat de València col·laboren en l’estudi sobre el territori, el paisatge i la participació ciutadana

26/05/2023
  • El Consell aprova sengles convenis amb les càtedres de Cultura Territorial i de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians
  • La Generalitat finançarà cadascuna de les càtedres amb 30.000 euros

El Consell ha aprovat sengles acords de cooperació de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat amb les càtedres de Cultura Territorial Valenciana i de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians de la Universitat de València (UV), per a la difusió i l’estudi de temes relacionats amb el territori, el paisatge i la participació ciutadana.

Així, segons estableixen els respectius acords, durant l’any 2023, la Conselleria finançarà les activitats de la Càtedra de Cultura Territorial Valenciana amb 30.000 euros per al foment del coneixement i la difusió de temàtiques relacionades amb el territori a la Comunitat Valenciana.

Així mateix, finançarà també amb 30.000 euros les activitats de la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians, per al foment del coneixement i la difusió de temàtiques relacionades amb el paisatge valencià i la participació ciutadana.

Per la seua banda, totes dues càtedres duran a terme activitats per a l’estudi i la difusió de continguts i propiciaran el desenvolupament de congressos, jornades públiques, conferències, seminaris, cursos i activitats de formació i d’extensió universitària relacionades amb les temàtiques objecte dels acords.

A més, es realitzaran tasques divulgatives al llarg del territori valencià, i a través de la tecnologia de la informació, de les activitats que s’hi duguen a terme, així com la publicació d’escrits d’interés per a totes dues institucions.

La Càtedra de Cultura Territorial Valenciana té com a finalitat transformar-se en el nucli central des del qual analitzar, estudiar i difondre les temàtiques relacionades amb el territori valencià, tant a escala local com territorial i global.

Per la seua banda, l’objectiu de la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians se centra a constituir-se com una plataforma d’anàlisi i investigació sobre temàtiques referides al paisatge valencià i a la participació ciutadana, amb la finalitat de promoure i difondre aquests continguts per a millorar en la gestió i la planificació del paisatge.

Totes dues càtedres es van crear en 2016 després del conveni marc de col·laboració entre la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i la Universitat de València.