Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

El Consell aprova un conveni entre Labora i la UV per a fomentar les vocacions en professions tecnològiques entre les dones joves

26/05/2023
  • La finalitat és incidir en la millora de la qualitat de l’ocupació de les dones fomentant l’elecció de professions relacionades amb la ciència i la tecnologia
  • El conveni, dotat amb 50.000 euros, entrarà en vigor en el moment de la signatura i s’estendrà fins al 31 de desembre de 2023

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre Labora i la Universitat de València (UV) per al foment de les vocacions STEM (ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) entre dones joves de la Comunitat Valenciana.

El conveni, dotat amb 50.000 euros, entrarà en vigor en el moment de la signatura i s’estendrà fins al 31 de desembre de 2023.

Aquest conveni amb la Universitat de València s’emmarca dins de les accions de desenvolupament del Pla de transversalitat de gènere de Labora, amb la finalitat d’incidir en la millora de la qualitat de l’ocupació de les dones, fomentant l’elecció de professions relacionades amb la ciència i la tecnologia per a la col·laboració en el projecte Girls4STEM.

L’acord permetrà la col·laboració entre la Universitat de València i Labora per a dur a terme accions de divulgació de les disciplines STEM entre l’alumnat de centres públics de Secundària, Batxillerat i cicles formatius.

També es realitzaran diverses accions de difusió d’aquestes disciplines dirigides fonamentalment a les joves. Junt amb les anteriors s’inclouen accions de formació per al personal de Labora, amb la finalitat de poder millorar l’orientació laboral dirigida a aquestes àrees.

Aquest projecte incideix, a més, en el coneixement de referents femenins en aquesta classe de professions, de manera que es puga produir un augment del percentatge de dones que cursen estudis en aquestes branques del coneixement i, posteriorment, es puga incrementar, així mateix, el percentatge de dones en professions en aquestes àrees d’activitat.