Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Vivienda

Quatre empreses es presenten a la licitació de les obres d’un edifici de 18 habitatges públics sostenibles a València per a lloguer assequible

30/05/2023
Quatre empreses es presenten a la licitació de les obres d’un edifici de 18 habitatges públics sostenibles a València per a lloguer assequible
  • L’actuació s’ha licitat per 3.944.685 euros i es finança amb fons europeus Next Generation

Quatre empreses han presentat ofertes a la licitació impulsada per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), per a la construcció d’un edifici pilot de 18 habitatges públics sostenibles al carrer Joaquín Ballester, 17, de València. Uns immobles que es destinaran a lloguer assequible.

Les empreses que han presentat oferta són Becsa, SA; Citanias Obras y Servicios, SLU; Doalco, SA, i Gimecons Construcciones i Contratas, SL. El pressupost de licitació va ser de 3.944.685 euros (IVA inclòs) i l’actuació és finançada pels fons europeus Next Generation.

El projecte desenvolupa la proposta guanyadora del concurs d’avantprojectes amb participació de jurat, convocat per la Direcció General d’Innovació Ecològica en la Construcció, per a la redacció de projecte d’un edifici pilot d’habitatge públic sostenible. L’equip redactor de la proposta guanyadora, Ignacio Marí Beneit, va ser contractat per a la redacció de projecte i la direcció facultativa de l’obra.

El projecte suposa la construcció d’un edifici pilot de nova planta d’habitatge públic sostenible, compost de set altures amb dues façanes, i disposarà de plaques solars.

L’edifici es destinarà a ús residencial plurifamiliar i està integrat per dos soterranis amb un total de deu places d’automòbil (tres de les quals adaptades) i onze trasters (tres adaptats), mentre que de les plantes primera a la setena hi haurà tres habitatges per planta (tres dels quals adaptats en la primera planta).

En la planta baixa desembarquen dues escales, una de plantes de pis i una altra de soterranis, i un ascensor. A més, s’hi situen cinc sales comunitàries amb particions mòbils, un parell de lavabos adaptats, dues estances de fems i 18 places d’aparcament de bicicletes.

Pel que fa a la coberta, s’accedirà a través del cassetó contigu a la mitgera que alberga l’escala, l’ascensor i tres estances per a instal·lacions, i disposarà d’una pèrgola.

Galeria d'imatges