Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Serveis socials

Igualtat destina 3,5 milions d’euros en 2023 al manteniment de 8 recursos d’atenció a persones amb diversitat funcional i majors dependents

30/05/2023
  • El DOGV publica ajudes per 2,4 milions d’euros per a finançar 278 places en centres de dia i ocupacionals del Consorci de l’Horta Nord
  • Es concedeix més d’un milió d’euros per a 50 places de la Residència de Persones Majors Antonio y Julio Muñoz Genovés d’Albal

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha publicat en el DOGV tres resolucions per les quals es destinen 3.514.480 euros al manteniment de centres socials d’atenció a persones amb diversitat funcional dependents gestionats pel Consorci de Serveis Socials l’Horta Nord i el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, així com per a la Residència d’Atenció a Persones Majors Dependents Antonio y Julio Muñoz d’Albal.

Així, la Conselleria destina aquest any 2.408.690 euros per al sosteniment de 278 places en cinc centres de dia i centres ocupacionals dedicats a l’atenció de persones amb diversitat funcional, que són gestionats pel Consorci de Serveis Socials de l’Horta Nord.

En concret, es destinen 548.990 euros per a sostindre econòmicament el funcionament de 37 places al Centre de Dia Reina Sofia i 435.660 euros més per a les 45 places que té el Centre Ocupacional Reina Sofia, tots dos a Massamagrell.

D’altra banda, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destina 557.020 euros a finançar 56 places del Centre Ocupacional Pas a Pas, a Riba-roja.

Així mateix, l’ajuda de la Generalitat es destina també a cobrir despeses generades en centres d’atenció primerenca, destinats a xiquets i xiquetes de 0 a 6 anys. En concret, en 2023 es destinen 433.510 euros per a contribuir a finançar 70 places al centre d’atenció primerenca de Massamagrell i 433.510 euros més per a sostindre 70 places més al centre d’atenció primerenca d’Alboraia.

D’altra banda, el DOGV també ha publicat aquest dimarts la resolució per la qual es concedeix una ajuda nominativa de 195.530 euros en 2023 per a finançar el sosteniment i el desenvolupament dels programes socials que es duen a terme a través de dos habitatges tutelats amb capacitat per a 8 persones amb diversitat funcional (4 en l’habitatge tutelat Quevedo i 4 més en Ulloa), tots dos gestionats pel Consorci Hospitalari Provincial de Castelló.

Atenció a persones majors

Finalment, la Conselleria d’Igualtat destina aquest any 1.086.240 euros per a contribuir al manteniment de les despeses de funcionament de 50 places de la Residència Municipal de Persones Majors Dependents Antonio y Julio Muñoz Genovés, a la localitat d’Albal.

Cal assenyalar que totes aquestes són compatibles amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents de qualsevol administració o ens públic o privat, nacional, de la Unió Europea o d’organismes internacionals, tenint en compte que l’import total de les subvencions rebudes en cap cas podrà ser una quantia que —aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos— supere el cost de l’activitat subvencionada.