Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell col·labora amb l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina a Orient Pròxim per a millorar l’accés a l’educació a Síria

02/06/2023
  • La Generalitat destina 600.000 euros per al foment de les activitats previstes en el conveni

El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i l’Associació del Comité Espanyol de l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina a Orient Pròxim (UNRWA) per a executar el projecte Millora de l’accés al dret a l’educació primària de la població infantil afectada pel conflicte a Síria.

La Conselleria de Cooperació destina 600.000 euros per a finançar les accions previstes.

El conveni té com a objectiu principal enfortir l’exercici del dret a l’educació de la població infantil refugiada de Palestina a Síria. El seu objectiu específic pretén garantir la qualitat educativa i el suport psicosocial per a la població infantil refugiada de Palestina en el context de l’emergència a Síria.

Per a fer-ho, l’entitat s’encarregarà d’identificar la població beneficiària, la contractació de personal, la planificació i la impartició de classes durant el curs acadèmic, la compra i la distribució de materials, així com l’avaluació i el seguiment de l’alumnat i el professorat.

A més, es preveu la contractació de terapeutes i la definició de les metodologies de teràpia i realització de les sessions. Finalment, també es preveu l’avaluació i el seguiment del projecte en l’àmbit administratiu.