Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
DOGV

Igualtat finança amb 2,5 milions d’euros projectes d’inclusió i acció comunitària realitzats per 63 entitats

12/06/2023
  • Els projectes es divideixen en tres modalitats: col·lectius vulnerables, persones amb VIH-sida i desenvolupament comunitari

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit 2,5 milions d’euros per a projectes d’inclusió i desenvolupament comunitari impulsats i gestionats per 63 entitats sense ànim de lucre en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) en l’edició d’aquest dilluns.

L’objectiu d’aquestes ajudes és potenciar programes dirigits a la inclusió social de les persones o les famílies que es troben en una situació d’especial vulnerabilitat, per a afavorir i millorar les condicions socials i de vida amb un enfocament global i integrador.

La resolució publicada en el DOGV estableix tres modalitats de projectes subvencionats: programes dirigits a persones o unitats familiars que es troben en situació de vulnerabilitat; persones o unitats familiars afectades per VIH-sida, i, finalment, els destinats al desenvolupament comunitari i el foment de l’àmbit relacional.

Dins de la primera categoria, les actuacions van dirigides a la cobertura de les necessitats bàsiques, d'atenció ambulatòria, diürna i nocturna, serveis d'acolliment i d'higiene personal per a les persones en situació de vulnerabilitat o risc d'exclusió social. En aquesta categoria s'han concedit subvencions per valor de 766.237 euros a un total de 26 entitats.

La segona modalitat engloba els projectes destinats a persones o unitats familiars afectades per VIH-sida, amb especial atenció també a la cobertura de les necessitats bàsiques. En aquest cas les ajudes han sigut per a 5 entitats amb un import total que ascendeix a 483.763 euros.

Finalment, la tercera de les modalitats busca el foment de la participació social i cultural dels col·lectius vulnerables i la intervenció sociocomunitària amb aquestes persones per a la prevenció de problemàtiques socials i psicosanitàries. Pel que fa a aquesta categoria, 32 entitats han obtingut subvencions amb un import total d’1.250.000 euros.