Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Violència contra les dones

Igualtat reforça les plantilles de la Xarxa de Centres Dona amb 24 llocs de treball nous per a personal funcionari

13/06/2023
  • Les 11 places de coordinador/coordinadora seran ocupades per funcionaris i funcionàries, a les quals s’accedirà per concurs
  • També es creen 11 llocs més per a personal auxiliar en aquestes oficines i dues places de gestió a l’Institut Valencià de les Dones

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha autoritzat la creació de 24 llocs de treball per a personal funcionari que reforçarà les plantilles que atenen les víctimes de la violència de gènere a la Comunitat Valenciana a través de la Xarxa de Centres Dona.

Del total de places, n’hi haurà 11 per a coordinadors i coordinadores de cadascuna de les oficines que componen aquesta xarxa; 11 més per a personal auxiliar de suport a la coordinació en aquests centres, i dos llocs es destinaran a reforçar les polítiques d’atenció a les dones des de la Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones, que depén de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

L’accés a aquestes places serà mitjançant fase de concurs i les funcions d’aquest personal públic se centraran en la coordinació dels treballs que exerceixen els centres Dona de la Comunitat Valenciana per a atenció de les dones víctimes de la violència de gènere, així com els seus fills i filles.

Així mateix, s’agilitzarà la tramitació de les ajudes i les gestions d’acreditació de les víctimes, a més de la coordinació amb altres recursos de manera més directa, com ho són els centres residencials per a acollir dones víctimes de la violència masclista i la gestió del Programa Alba d’atenció a víctimes d’explotació sexual.

La directora general de l’Institut de les Dones, María Such, ha assenyalat que amb la convocatòria d’aquests llocs de treball “es considera iniciat el procés de reversió a la titularitat pública de tots els recursos assistencials i d’intervenció per a les víctimes, que és una de les mesures incloses en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista”.

Relació de llocs

Els llocs de personal, tant de coordinació com auxiliar, dependran de cadascuna de les direccions territorials de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

En concret, de la Direcció Territorial d’Alacant dependran les places assignades als centres Dona d’Alacant, Dénia, Torrevieja, Elda i Elx; de la de València, les de les oficines situades a València i els centres rurals de Xàtiva i Yátova, i en el cas de la província de Castelló, es tracta de llocs a Castelló de la Plana, Sant Mateu i Segorbe.

En el cas dels llocs de coordinació, hi podrà accedir personal funcionari dels cossos especials de Psicologia, Medicina, Administració de Serveis Socials, Sociosanitari, Infermeria, Fisioteràpia, Educació Social, Treball Social, Teràpia Ocupacional i Logopèdia.