Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell col·labora amb UNICEF per a l’atenció de la població infantil a la República Centreafricana

16/06/2023
  • La Generalitat destina 600.000 euros per a finançar les accions previstes

El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la fundació UNICEF - Comité Espanyol, per a la realització del projecte Atenció integral per als xiquets i xiquetes vinculats amb forces i grups armats a la República Centreafricana.

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica destina 600.000 euros per a finançar les accions previstes.

A través d’aquesta col·laboració es pretén millorar l’accés als serveis de prevenció i resposta a la població infantil afectada pel conflicte, a través del suport integral per a la reintegració social i econòmica dels xiquets i xiquetes alliberats de grups i forces armades i aquells i aquelles en situació d’especial vulnerabilitat, que estan en risc de ser reclutats, a més de sensibilitzar els actors clau sobre els drets de la infància.

Aquesta iniciativa inclou la realització d’activitats com ara la posada en marxa d’accions de sensibilització sobre els drets dels xiquets i xiquetes entre els membres i els comandants dels grups armats, les autoritats locals i els membres de la comunitat en els llocs en els quals es desenvolupa el projecte.

A més, es plantegen una sèrie d’accions de suport als xiquets i xiquetes perquè tornen a l’escola i la formació professional, així com la seua reunificació familiar o l’acolliment, activitats psicosocials, a més de programes de suport a les 250 xiquetes supervivents de violència de gènere.

El conveni també inclou la capacitació de 300 persones cuidadores sobre els drets de la infància i la protecció dels xiquets i xiquetes en situacions d’emergència, incloent-hi la gestió d’espais amics de la infància.