Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Àrees industrials

L’Ivace finança la tercera edició del Programa superior de direcció de parcs empresarials

21/06/2023
L’Ivace finança la tercera edició del Programa superior de direcció de parcs empresarials
  • Està impartit per la Universitat d’Alacant i permet la formació de 24 professionals per a la direcció i la gestió d’àrees industrials
  • Ofereix 200 hores lectives combinant videoconferències i tallers pràctics, així com l’elaboració i la presentació d’un projecte

​​​​​​​L’Ivace finança amb 22.500 euros la tercera edició del Programa superior de direcció de parcs empresarials que està impartint la Universitat d’Alacant i compta amb la col·laboració de la Federació Valenciana de Parcs Empresarials, Fepeval, per a la formació de 24 professionals en la direcció i la gestió d’àrees industrials.

Es tracta d’un programa superior que s’imparteix de manera semipresencial, combinant classes lectives per videoconferència i tallers pràctics, així com l’elaboració i la presentació d’un projecte, amb una duració total de 200 hores.

Amb aquesta formació es pretén ajudar a professionalitzar la figura dels gestors i els directors de parcs industrials, amb coneixements i dotant-los de les eines necessàries per a optimitzar la tasca que desenvolupen.

És també un reconeixement a la figura dels gestors d’àrees empresarials, que suposen un element diferenciador en aquells espais industrials en els quals estan implantats.

Un altre dels objectius és dinamitzar, potenciar i consolidar la gestió integral en àrees industrials en aspectes com ara la seguretat, la gestió econòmica i comercial, la innovació i la competitivitat, el medi ambient, l’urbanisme, les compres, la cooperació interempresarial, etc.

Aquesta acció s’emmarca en la línia nominativa que l’Ivace destina anualment a Fepeval per a donar a conéixer la Llei de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials i impulsar les accions que s’hi preveuen.

D’aquesta manera, la formació del Programa superior està plenament alineada amb els objectius de la llei esmentada, que és la primera a escala nacional a introduir la figura de la gerència de l’àrea industrial com a element clau per a la professionalització de la gestió d’aquests espais econòmics compartits.

Contingut

El programa consta de set blocs de contingut: introducció a les àrees d’activitat econòmica, urbanisme aplicat als parcs empresarials, conservació i gestió dels parcs empresarials, planificació estratègica i gestió de projectes en àrees d’activitat econòmica, prestació de serveis de valor afegit en les àrees d’activitat econòmica, objectius de desenvolupament sostenible aplicable a les àrees d’activitat econòmica i dinamització i promoció econòmica dels parcs empresarials i les seues empreses.

El període lectiu conclourà el pròxim 27 de juny i la presentació dels projectes finals tindrà lloc del 12 al 14 de setembre de 2023.

Durant el mes de juny s’ha produït una visita dels professionals al parc empresarial Belcaire de la Vall d’Uixó per a conéixer l’experiència de l’entitat de gestió i modernització, i al setembre està previst visitar Elche Parque Empresarial.

Galeria d'imatges