Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Pla promoció exterior

Nou empreses agroalimentàries valencianes participen en la fira Ibèrica Expo a Londres

21/06/2023
Nou empreses agroalimentàries valencianes participen en la fira Ibèrica Expo a Londres
  • L’Ivace organitza per primera vegada la participació agrupada d’empreses valencianes en aquest certamen
  • Es tracta d’una fira amb producte exclusivament espanyol

Nou empreses agroalimentàries de la Comunitat Valenciana participen aquesta setmana en la fira Ibèrica Expo London, una fira de producte exclusivament espanyol, que obri hui les portes a l’Olympia Exhibition Centre (Londres).

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que es tracta d’una fira dirigida al sector de la restauració i el comerç al detall, que se celebra conjuntament amb Bellavita, fira de producte italià, i que en la passada edició va rebre 7.000 visitants professionals.

És la primera vegada que l’Ivace organitza la participació agrupada d’empreses valencianes en aquesta fira. L’objectiu és promocionar els productes agroalimentaris de la Comunitat Valenciana en un mercat estratègic, com ho és el Regne Unit.

Amb aquesta acció, inclosa en el Pla de promoció exterior de l’Ivace, se segueix el fet de facilitar la introducció de productes agroalimentaris de la Comunitat Valenciana en un mercat amb grans possibilitats per al sector i aconseguir nous contactes comercials per a les empreses participants.

En aquesta fira participen nou empreses valencianes amb productes com ara oli, café, orxata, papes, espècies, productes derivats de la garrofa, taronges, vi de taronja i xarops per a cocteleria.

Dades exportació

El mercat britànic ha sigut històricament estratègic per al sector agroalimentari de la Comunitat. L’any passat, 2022, les exportacions de productes agroalimentaris de la Comunitat Valenciana amb destinació al Regne Unit van registrar un valor de 599,22 milions d’euros, cosa que representa un increment del 17,86 % respecte al mateix període de l’any anterior.

El capítol més exportat correspon a les fruites, amb un valor de 317,6 milions d’euros, la qual cosa representa un increment del 2 % respecte a l’any anterior. Hi segueixen els llegums i les hortalisses, amb 172,66 milions d’euros, amb un creixement del 25 % respecte a l’any 2021.

A continuació se situen els vins i les begudes, amb exportacions valorades en 41 milions d’euros, amb un destacat creixement del 63 % respecte a l’any anterior. Se situa a continuació el capítol de les conserves vegetals, amb un valor de 36,8 milions d’euros, un 25 % més que l’any anterior.

Galeria d'imatges