Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell autoritza dos convenis amb la UV i la UPV per a realitzar doctorats en col·laboració amb empreses

22/06/2023
  • Aquesta fórmula de col·laboració permet als i les joves investigadors desenvolupar projectes en les empreses i millorar les seues eixides professionals

​​​​​​​El Ple del Consell ha autoritzat sengles convenis de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital amb la Universitat de València (UV) i la Universitat Politècnica de València (UPV) per a la realització de doctorats en col·laboració amb empreses.

Mitjançant aquest conveni, la Generalitat destina una subvenció de 200.000 euros a cada universitat per al programa d’actuacions que preveu la realització de tesis doctorals en col·laboració amb empreses.

Aquesta fórmula de col·laboració entre universitats i empreses té com a objectiu contribuir a la transformació del model productiu, permetent als joves investigadors i investigadores desenvolupar projectes d’investigació en les empreses i obtenint un doctorat industrial en diversos sectors, cosa que millora les seues eixides professionals.

S’assoleix així una formació doctoral innovadora en integrar-se en el programa formatiu aspectes de caràcter multidisciplinari i habilitats de l’entorn empresarial.

El programa d’actuació de cada universitat inclou incentius a la contractació de doctorandes i doctorands, o que realitzen la seua tesi doctoral a través de la col·laboració entre la Universitat i una empresa; suport als grups d’investigació que desenvolupen projectes d’investigació en col·laboració amb una empresa, i despeses de suport per a ampliar l’abast del programa.