Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell aprova un conveni per a la integració de l’Escola Universitària d’Infermeria La Fe en la Facultat d’Infermeria de la Universitat de València

22/06/2023
  • Aquest acord permet la integració d’aquests estudis en la Facultat d'Infermeria i Podologia de la Universitat de València

El Ple del Consell ha autoritzat la signatura d’un conveni de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital amb la Universitat de València (UV) per a la integració de l’Escola Universitària d’Infermeria La Fe en aquesta universitat, de manera que els seus estudis s’impartiran a la Facultat d’Infermeria i Podologia.

L’Escola Universitària d’Infermeria La Fe és actualment una institució sanitària docent que depén de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública i està adscrita a la Universitat de València des de 1978, on s’imparteix el grau d’Infermeria.

En 2022, el Rectorat de la Universitat de València va manifestar que aquesta universitat considerava pertinent portar l’estudiantat fins a l’entorn del campus universitari i integrar així els seus estudis en la UV.

El conveni preveu que els i les estudiants d’Infermeria es puguen beneficiar dels espais destinats a la docència de La Fe.

Per a dur-ho a terme s’ha establit un calendari d’integració, curs a curs, des de l’any acadèmic 2023-2024 fins al 2027-2028.

Així, la Universitat de València augmentarà l’actual oferta per a estudiar el grau d’Infermeria al campus de Blasco Ibáñez en 65 places a partir del curs 2023-2024.

L’alumnat que ho necessite per a finalitzar els seus estudis tindrà la possibilitat de traslladar el seu expedient a la Facultat d’Infermeria i Podologia de la Universitat de València sense haver d’abonar les taxes per reconeixement de crèdits.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública cedeix les instal·lacions pròpies per a la docència mentre es mantinga l’activitat docent. També posa a la disposició de la Universitat de València el personal d’administració i de laboratori actual, fins que es complete la integració.

Així mateix, posarà a la disposició de la Universitat de València els recursos per a les pràctiques en centres de salut i hospitals.

Per la seua banda, la Generalitat finançarà de manera indefinida les despeses produïdes per les necessitats del professorat per a posar en marxa un grup de 65 places a la Universitat de València. La inversió total fins a 2027 és de 745.639 euros, i començarà en 2024.