Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Pla de Promoció Exterior

L’Ivace organitza la participació agrupada de 18 empreses de la Comunitat en la Fancy Food a Nova York

27/06/2023
L’Ivace organitza la participació agrupada de 18 empreses de la Comunitat en la Fancy Food a Nova York
  • La major exposició de productes gurmet de la costa Est dels Estats Units

L’Ivace organitza la participació agrupada de 18 empreses de la Comunitat Valenciana en la Summer Fancy Food 2023 de Nova York, que se celebra del 25 al 27 de juny en el recinte firal Jacob K Kavits Center.

Aquesta acció forma part del Pla de Promoció Exterior de l’Ivace i persegueix promocionar les empreses i productes agroalimentaris de la Comunitat Valenciana en una de les fires més rellevants de la costa Est dels Estats Units.

En l'actual edició, són 18 les empreses de la Comunitat Valenciana que participen de forma agrupada amb el suport de l’Ivace en el Pavelló espanyol de l’ICEX. Entre els productes de la Comunitat promocionats en aquest certamen figuren oli, olives, torró, mel, xocolate, conserves, deshidratats, pernil, papes, espècies i preparat per a paella.

La participació en aquesta fira representa una oportunitat de fer costat a les empreses del sector d'alimentació i begudes en un mercat clau per a les exportacions dels productes agroalimentaris de la Comunitat Valenciana

La fira Fancy Food és un certamen organitzat des de 1955 per la Specialty Food Association, que té lloc dues vegades a l'any en la Costa Oest (Winter Fancy Food) i la Costa Est (Summer Fancy Food). La Summer Fancy Food és l'edició estival que cobreix el mercat de la Costa Est i que s'ha consolidat com l'exposició de productes gurmet de majors dimensions en aquesta regió.

Per al desenvolupament d'aquesta mena d'accions, l’Ivace compta amb una extensa xarxa d'antenes en l'exterior des de les quals s'ofereix un servei personalitzat a les empreses de la Comunitat Valenciana en diferents mercats.

Exportacions agroalimentàries als EUA

Estats Units és el primer soci extracomunitari d'Espanya i el sisé a nivell global. En els últims deu anys, les exportacions espanyoles a aquest país van créixer a una mitjana del 8,6 % anual.

Pel que respecta a l'any 2022, les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana als Estats Units han aconseguit un valor de 455,9 milions d'euros, la qual cosa representa un increment del 38,79 % respecte a l'any 2021.

L'any 2022, els productes més demandats han sigut els sucs i extractes vegetals, amb el 27 % del total exportat per la Comunitat a aquest mercat. Li segueixen les conserves de verdura, amb el 25 % de les exportacions agroalimentàries i llegums i hortalisses, amb el 13 %. 

Galeria d'imatges