Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell col·labora amb Acnur per a facilitar ajuda humanitària a la població desplaçada al Iemen

29/06/2023
  • La Generalitat destina 600.000 euros per a finançar les accions previstes

El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i l’associació Espanya amb Acnur per a la realització del projecte Protecció i ajuda humanitària per a la població desplaçada al Iemen 2023.

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica destina 600.000 euros per a finançar les accions previstes.

A través d’aquesta col·laboració es pretén atendre les necessitats prioritàries de protecció i assistència de 30.000 persones desplaçades i retornades al Iemen.

Aquesta iniciativa inclou la realització d’activitats com ara el transport, l’emmagatzematge i la distribució d’articles domèstics bàsics i d’emergència per a 2.000 famílies vulnerables; el monitoratge i l’avaluació de 3.500 llars per a detectar vulnerabilitats socioeconòmiques, necessitats humanitàries i riscos de protecció, i la distribució d’ajudes d’emergència en efectiu a 1.500 persones desplaçades, especialment situació de risc i vulnerabilitat.

Les transferències en efectiu consisteixen en el lliurament de diners a persones individuals o unitats familiars, siga com a ajuda d’emergència amb la finalitat de satisfer les necessitats bàsiques d’aliments i de productes no alimentaris o serveis, siga per a comprar béns essencials per a la recuperació dels seus mitjans de subsistència.

Acnur ha mantingut una presència constant i ininterrompuda al Iemen durant més de 20 anys. Inicialment, l’operació es va centrar a proporcionar protecció i assistència per a salvar vides a les persones refugiades als camps i l’entorn urbà, així com en el flux migratori mixt que arribava al llarg de la costa iemenita des de la Banya d’Àfrica.

Amb el temps, la missió d’Acnur s’ha ampliat per a atendre les necessitats de les persones desplaçades internes i de les extremadament vulnerables de les comunitats d’acolliment.