Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell destina 160.000 euros a les càtedres de cooperació i desenvolupament de quatre universitats públiques valencianes

29/06/2023
  • Es fomenten accions d’investigació, formació, informació i documentació en relació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

El Consell ha aprovat els acords pels quals la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica destinarà 160.000 euros a les càtedres de cooperació i desenvolupament de la Universitat de València (UV), la Universitat Politècnica de València (UPV), la Universitat d’Alacant (UA) i la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx.

La difusió dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de l’ONU marca les actuacions de les universitats dins dels convenis per a l’exercici 2023. Per a fer-ho, compten amb una subvenció de 40.000 euros cadascuna.

Entre les activitats previstes destaquen les relacionades amb la formació a través de tallers i cursos sobre els ODS, beques i premis per a treballs de fi de grau, fi de màster i tesis doctorals relacionades amb els ODS. Al seu torn, s’hi inclouen actuacions vinculades al desenvolupament de línies d’investigació i realització de tesis doctorals.

Així mateix, per a informar-hi i documentar els assoliments, els avanços, les bones pràctiques i les actuacions desenvolupades pels diversos actors del desenvolupament sostenible per a assolir els ODS, s’organitzen trobades per a establir aliances i es mantenen les eines de difusió a través d’Internet i xarxes socials, entre altres.

Cadascuna de les universitats públiques valencianes centra les actuacions a assolir els ODS directament vinculats a un dels eixos centrals de l’Agenda 2030: pau, aliances, planeta i persones.