Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Viu la Solidaritat

L’IVAJ comença els camps de voluntariat d’estiu, en els quals participaran 275 joves

03/07/2023
L’IVAJ comença els camps de voluntariat d’estiu, en els quals participaran 275 joves
  • L’oferta inclou 11 camps relacionats amb l’arqueologia, el medi ambient i el treball amb xiquets i xiquetes
  • L’objectiu d’aquests camps és fomentar valors de convivència, tolerància, participació, solidaritat i aprenentatge intercultural

Els camps de voluntariat Viu la solidaritat, organitzats per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), comencen l’edició d’estiu, en què s’espera la participació de 275 joves d’entre 15 i 30 anys i durant la qual es duran a terme accions encaminades a fomentar entre aquest col·lectiu els valors de convivència, tolerància, participació, solidaritat i aprenentatge intercultural.

Aquests campus, que es desenvoluparan durant els mesos de juliol i agost als albergs de l’IVAJ, així com en instal·lacions d’altres organismes amb els quals col·labora, inclouen la realització d’activitats d’oci educatiu, socials, culturals, esportives, mediambientals i de temps lliure que permeten el desenvolupament integral de la joventut i eduquen en hàbits de participació i en valors de compromís i integració social.

L’oferta d’estiu inclou 11 camps relacionats amb l’arqueologia, el medi ambient i el treball amb xiquets i xiquetes, que suposen un total de 275 places que s’ofereixen a dos grups d’edat: un d’entre 15 i 17 anys i un segon que va entre els 18 i els 30 anys.

El primer d’aquests camps serà a la localitat de Xàtiva, del 3 al 17 de juliol, i consistirà a treballar per a la conservació del patrimoni històric i natural de la pujada del castell d’aquest municipi; hi seguirà un d’arqueologia a la fortalesa islàmica del Castillet de Millares, que tindrà lloc entre els dies 8 i 22 de juliol.

D’altra banda, el 12 de juliol començarà el voluntariat per a la preservació dels recursos naturals del Jardí Botànic de l’Estació Biològica de Torretes, que s’allargarà fins al 26 de juliol; mentre que entre el 14 i el 28 de juliol l’alberg juvenil de Biar acollirà un camp d’atenció i intervenció amb persones menors d’edat amb diversos perfils i en situacions socioeconòmiques diferents.

El port de Catarroja serà l’escenari, entre els dies 15 i 29 de juliol, d’un camp de neteja i conservació d’aquest espai natural i del 31 de juliol al 14 d’agost, l’alberg juvenil de Piles acollirà el camp Menudes il·lusions, en el qual les persones voluntàries treballaran amb xiquets, xiquetes i adolescents amb diversitat funcional.

Així mateix, hi haurà un camp en el qual els i les joves voluntaris treballaran amb xiquets i xiquetes tutelats per la Generalitat, el qual, sota la denominació Diverteix-te, se celebrarà en dues edicions: una primera del 13 al 27 de juliol i una segona del 29 de juliol al 12 d’agost.

El camp Prado, dedicat a l’excavació i la documentació arqueològica de la vila romana d’El Prado, a la localitat castellonenca de Viver, també comptarà amb dues edicions: la primera es desenvoluparà entre el 15 i el 29 de juliol i la segona començarà el 31 de juliol i acabarà el 14 d’agost.

Així mateix, l’oferta de voluntariat de l’IVAJ inclou l’intercanvi de places que es realitza amb altres comunitats autònomes i amb el Servei Voluntari Internacional (SIV), adscrit a l’Institut de la Joventut, cosa que permet a la joventut valenciana la participació en activitats de caràcter nacional i internacional.

Requisits per a participar en els camps

Els camps de voluntariat estan projectats per a dos grups d’edat: d’una banda, la compresa entre els 15 i els 17 anys; d’altra banda, la que va entre els 18 i els 30 anys. Les persones participants hauran de tindre complida l’edat mínima i no superar, el dia d’inici de l’activitat, l’edat màxima assenyalada en cada camp de voluntariat.

Per la seua banda, les persones participants en els camps de voluntariat juvenil es comprometran a fer una tasca de voluntariat de manera desinteressada els dies i les hores estipulats en el projecte tècnic del camp en el qual s’inscriuen, i a reunir els requisits necessaris per a dur a terme el projecte tècnic del camp de voluntariat en òptimes condicions.

Així mateix, accepten col·laborar en el desenvolupament de la programació de les activitats d’animació, contribuir a l’organització general del camp (tasques de neteja, cuina, administració i similars) i respectar les diverses creences, ideologies i diferències de totes les persones participants del camp.

La permanència en el camp des de l’inici fins al final de l’activitat programada, excepte en casos de força major, també és obligatòria; com també ho és respectar les normes de règim intern i de convivència pròpies de cada camp.

Galeria d'imatges