Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Dades d’ocupació

Nomdedéu: “La xifra de persones desocupades és la més baixa des del mes d’octubre de 2008”

04/07/2023
  • El secretari autonòmic d’Ocupació recorda que, des de juny de 2015,  l’atur registrat ha disminuït en 156.046 persones (-32 %) a la Comunitat Valenciana

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d’atur registrat durant el mes de juny a la Comunitat Valenciana, que ha fet públiques el Ministeri de Treball i Economia Social, de les quals s’extrau que 5.341 persones han deixat d’estar inscrites com a demandants d’ocupació en Labora.

Nomdedéu ha recalcat que la xifra de persones desocupades és la més baixa des del mes d’octubre de 2008. “Som la tercera autonomia amb més reducció en termes quantitatius en l’Estat, la segona on més ha baixat l’atur en termes anuals”, ha destacat.

El director general de Labora ha posat l’accent també en les dades d’afiliacions a la Seguretat Social, que “reflecteixen que mai hi ha hagut tantes persones treballant en la nostra Comunitat”.

Quant als sectors, el responsable de Labora ha detallat que la reducció ha sigut especialment intensa en el sector serveis, “com s’esperava per l’entrada en la campanya turística d’estiu”, però també destaca en la indústria i en l’agricultura.

Nomdedéu ha assegurat que “tanquem dues legislatures del Botànic amb resultats francament excepcionals quant a la millora de la situació laboral de les valencianes i valencians”, ha expressat.

El secretari autonòmic d’Ocupació ha detallat que, des de juny de 2015, l’atur registrat ha disminuït en 156.046 persones (-32 %) i, des que va començar l’any, la baixada arriba ja al 6,64 %. Al mateix temps, s’ha reduït “com mai ho ha fet” la temporalitat i aquest mes, per exemple, quasi el 50 % dels contractes registrats han sigut indefinits.

Talls de veu relacionats