Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Infraestructures socials

L’IVASS conclou les obres de condicionament del nou centre de dia Els Garrofers a Elx

05/07/2023
L’IVASS conclou les obres de condicionament del nou centre de dia Els Garrofers a Elx
  • Aquest recurs atendrà, en les 40 places que té, persones amb diversitat funcional intel·lectual d’Elx i la comarca del Baix Vinalopó
  • Les obres han suposat una inversió de prop d’un milió d’euros i es dotaran amb una plantilla de 19 treballadors i treballadores

El director general de l’Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS), Ramón Orozco, ha visitat l’edifici del nou centre de dia Els Garrofers d’Elx, les instal·lacions del qual s’han remodelat i adaptat a les necessitats de les persones amb diversitat funcional intel·lectual.

Aquest recurs, que formarà part de la xarxa pública socioassistencial de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a la Comunitat Valenciana, atendrà, en les 40 places que té, persones amb diversitat funcional intel·lectual del municipi i d’altres localitats de la comarca del Baix Vinalopó.

Les obres de condicionament i remodelació de l’interior i l’exterior de l’edifici, situat a la partida de l’Algoda i en el qual se situava anteriorment un centre d’educació infantil, han suposat una inversió de prop d’un milió d’euros i s’han dut a terme a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat amb els fons de la Unió Europea – Next Generation EU.

El director general ha manifestat la seua satisfacció pels treballs que s’han dut a terme al nou centre de dia Els Garrofers, amb els quals es dona resposta “a les necessitats de les persones amb diversitat funcional intel·lectual i amb mobilitat reduïda, així com del personal que les atén”.

En concret, entre les actuacions escomeses es troben la nova distribució interior de les estances; la reurbanització de les zones exteriors del centre, per a facilitar l’accessibilitat i la mobilitat de les persones usuàries, així com l’habilitació de dos espais d’esplai per a jocs, un parc biosaludable i una zona d’aparcament.

També s’ha restaurat la coberta i les façanes de l’edifici, a fi de sanejar humitats i millorar així la salubritat i el confort tèrmic en l’edifici per al benestar de les persones usuàries.

Equipament i personal

D’altra banda, una vegada acabades les obres, l’IVASS dotarà aquest recurs públic dels equipaments i els suports tècnics necessaris que contribuïsquen al benestar de les persones usuàries i permeten a les i els professionals desenvolupar les seues funcions en condicions òptimes.

En concret, el Centre de Dia Els Garrofers comptarà amb una plantilla composta per 19 llocs de treball: un director o directora, un auxiliar administratiu, un psicòleg o psicòloga, un infermer o infermera, un treballador o treballadora social, un o una fisioterapeuta, tres terapeutes ocupacionals, cinc educadors o educadores i cinc cuidadors o cuidadores.

Galeria d'imatges