Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell destina 40.000 euros a la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament de la Universitat Jaume I de Castelló

07/07/2023
  • Es fomenta la investigació, la formació i la documentació per a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible vinculats a les aliances

El Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) per a finançar la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible durant 2023.

La difusió dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de l’ONU, vinculats a l’eix central, Aliances, marca les actuacions de l’UJI, que compten amb una subvenció de 40.000 euros que se sumen a la quantia destinada a la resta d’universitats públiques valencianes per a finançar les càtedres de cooperació, que sumen un total de 200.000 euros.

Entre les activitats previstes destaquen les relacionades amb la formació a través de tallers, jornades i cursos sobre els ODS; així com beques i premis per a treballs de fi de grau, fi de màster i tesis doctorals relacionades amb els ODS. Al seu torn, s’inclouen actuacions vinculades al desenvolupament de línies d’investigació i assessorament expert.

Així mateix, per a informar-hi i documentar els assoliments, els avanços, les bones pràctiques i les actuacions desenvolupades pels diversos actors del desenvolupament sostenible per a assolir els ODS, s’organitzen trobades per a establir aliances i es mantenen les eines de difusió a través d’Internet i xarxes socials, entre altres.

Cadascuna de les universitats públiques valencianes centra les seues actuacions a assolir els ODS directament vinculats a un dels eixos centrals de l’Agenda 2030: Pau, Aliances, Planeta, Prosperitat i Persones.