Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Pla Convivint

Igualtat adjudica les obres d’una residència, un centre de dia i habitatges assistencials al barri de Benicalap de València

09/07/2023
Igualtat adjudica les obres d’una residència, un centre de dia i habitatges assistencials al barri de Benicalap de València
  • L’actuació compta amb un pressupost de més de 7,3 milions d’euros dins del pla Convivint d’infraestructures socials
  • El complex residencial Amics del Corpus tindrà capacitat per a atendre 76 persones amb diversitat funcional

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha adjudicat les obres de construcció del complex per a persones amb diversitat funcional Amics del Corpus, que comptarà amb un centre residencial, un centre de dia i habitatges assistencials al barri de Benicalap de València.

Aquesta actuació compta amb un pressupost de 7.337.403,91 euros i s’emmarca dins del pla Convivint d’infraestructures socials de la Generalitat.

El centre Amics del Corpus tindrà un total de 76 places per a atendre les necessitats de persones amb diversitat funcional. En concret, la residència tindrà una capacitat de 34 places distribuïdes en tres plantes.

En les dues primeres plantes se situarà una unitat de convivència per a 10 residents en cadascuna, i en la planta tercera una unitat més per a 14 persones usuàries, per a afavorir així la convivència i l’àmbit relacional entre les persones que hi viuen.

A més de la residència, el complex disposarà de dos habitatges tutelats, amb capacitat per a 12 places més, com a recurs de promoció de l’autonomia de les persones usuàries, que tindran els seus propis espais de convivència i accés directe des del carrer.

Finalment, el projecte preveu la construcció d’un centre de dia a la planta baixa de l’edifici amb 30 places, que compartirà els espais comuns amb les persones usuàries de la residència.

Aquesta actuació respon al model residencial impulsat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, organitzat en mòduls de convivència per a emular la vida en un habitatge particular, aplicant, a més, els aprenentatges extrets de la pandèmia per la COVID-19.

Galeria d'imatges