Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell subvenciona amb 250.000 euros el funcionament del node de la infraestructura científica i tècnica singular Nanbiosis

07/07/2023
  • La funció que té és la d’assolir imatges de més resolució mitjançant l’ampliació del camp magnètic en el qual treballa l’equip

El Ple del Consell ha autoritzat la subscripció d’un conveni entre la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i la Universitat de València-Estudi General (UV) per a fer costat al node de la infraestructura científica i tècnica singular (ICTS) Nanbiosis, situada a la UV.

La Generalitat subvenciona amb 250.000 euros aquest conveni, que s’estableix en el marc del compliment de la Llei 2/2009 de coordinació del sistema valencià d’investigació científica i el desenvolupament tecnològic per a la promoció de la investigació, el desenvolupament experimental i la innovació com a elements sobre els quals s’han de fonamentar el desenvolupament econòmic i el benestar social.

En concret, la finalitat de la subvenció és l’ampliació de la capacitat tecnològica instal·lada en la Unitat 26 de la ICTS Nanbiosis per a assolir l’obtenció d’imatges de més resolució mitjançant l’ampliació del camp magnètic en el qual treballa l’equip.

La Unitat 26 de la ICTS Nanbiosis està dedicada a la detecció de perfils metabòlics únics de biofluids, línies cel·lulars i teixits.

La millora d’aquest equipament permetrà abordar estudis que requerisquen una visualització amb més detall, com ocorre amb els estudis de neurociència, ja que és fonamental poder distingir les diverses zones del cervell dels ratolins que són objecte de l’estudi.

En concret, a través d’aquest conveni, es finançarà l’adquisició de sondes i equipament per a equip d’imatge per ressonància magnètica de 7T per a ser instal·lat en l’estabulari del Servei Central de Suport a la Investigació experimental de la Facultat de Farmàcia.

Entre altres, es destinarà a l’adquisició de sondes de radiofreqüència, en quadratura tant de recepció com de transmissió, per a les diverses parts de l’animal; sistemes de connexió i reconeixement de la sonda instal·lada; sistemes d’anestèsia i calfament de l’animal; sistemes de monitoratge, respiració, temperatura i constants vitals que asseguren el benestar de l’animal, i sistemes de muntatge automàtic d’imatges.