Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Pla Convivint

Igualtat destina 1,4 milions d’euros a la reforma del Centre Especialitzat d’Atenció a Majors d’Orihuela

10/07/2023
  • La Conselleria ha formalitzat el contracte d’adjudicació de les obres, incloses en el pla Convivint d’infraestructures socials
  • L’objectiu d’aquesta actuació és millorar les instal·lacions del centre per a fer-lo més accessible a les persones usuàries

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha formalitzat el contracte per a l’inici de les obres de reforma del Centre Especialitzat d’Atenció a Majors d’Orihuela (CEAM) per un pressupost d’adjudicació d’1.411.019,88 euros.

Aquesta actuació està inclosa dins del pla Convivint d’infraestructures socials i té com a objectiu adaptar el centre a les necessitats de les persones usuàries i fer-lo més accessible.

El CEAM d’Orihuela és un edifici construït en els anys huitanta del segle XX, en el qual s’han dut a terme algunes actuacions puntuals de reparacions urgents. Encara que presenta un estat físic correcte i ben mantingut, es troba desfasat respecte a l’acompliment de la normativa actual, que ha anat millorant en comparació amb la que era d’acompliment obligat quan es va construir, la qual cosa fa que siga necessari escometre aquesta actuació.

En concret, les obres inclouen la incorporació de noves mesures antiincendis a l’edifici i la substitució de revestiments per altres actuals que siguen aptes per a la classe d’usuaris i usuàries del centre.

També s’hi inclou l’adequació de la distribució dels espais per a fer-los més accessibles, com ara la instal·lació d’un ascensor o la reforma dels lavabos per a adaptar-los a les persones amb diversitat funcional.

Així mateix, està previst reorganitzar el jardí posterior, introduint una pista de petanca i diversos elements de gimnàstica a l’aire lliure, a més de millorar els aïllaments respecte a l’exterior i la substitució de la instal·lació elèctrica i d’aire condicionat, la qual cosa permetrà reduir els consums energètics del centre.