Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Igualtat

Igualtat concedeix un milió d’euros en ajudes per al desenvolupament de programes que promoguen la igualtat i l’associacionisme de dones

10/07/2023
  • 139 entitats sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana han rebut subvencions a aquest efecte
  • Entre altres, es financen projectes per a visibilitzar la dona en aquells àmbits ocupats tradicionalment per homes

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha resolt la concessió d’un total d’1.000.000 d’euros per a finançar el desenvolupament de programes que promoguen la participació i la presència de les dones en condicions igualitàries en tots els àmbits de la societat, visibilitzar-les i potenciar el teixit associatiu de dones.

Segons ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV), la resolució de la Conselleria preveu la subvenció a 139 entitats sense ànim de lucre per al desenvolupament i la posada en marxa de programes encaminats a la promoció i el foment de la igualtat entre dones i homes i, especialment, visibilitzar la dona en aquells àmbits de la societat ocupats tradicionalment per homes.

Per àmbit provincial, 47 entitats corresponen a la província d’Alacant, amb un import total de 359.321 euros; 38 entitats a la província de Castelló, amb 166.834 euros, i 54 entitats de la província de València, amb ajudes que ascendeixen a 473.845 euros.

Aquestes ajudes també serveixen per a subvencionar aquells programes que fomenten l’associacionisme de dones, amb la finalitat de potenciar i enfortir aquest teixit associatiu com a via per a promoure la participació i la presència de les dones en condicions igualitàries en tots els àmbits de la societat.

Entre els criteris de valoració de les sol·licituds es té en compte l’antiguitat de l’entitat; l’especialització que té; la presència equilibrada de dones en els seus òrgans de govern, i la contractació de dones víctimes de violència de gènere, amb diversitat funcional igual o superior al 33 per cent o en risc d’exclusió.

A més, es valora la possessió d’un certificat o un distintiu empresarial en matèria d’igualtat o com a entitat col·laborada en igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

Pel que fa a la qualitat del projecte objecte de finançament, es tenen en compte els recursos humans i l’originalitat i la viabilitat del projecte.