Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Assassinat masclista

El Consell guarda tres minuts de silenci per l’assassinat masclista d’Ilham i mostra la unitat de la societat valenciana enfront de la violència de gènere

11/07/2023
El Consell guarda tres minuts de silenci per l’assassinat masclista d’Ilham i mostra la unitat de la societat valenciana enfront de la violència ...
  • Ximo Puig, membres del Consell i institucions i societat valencianes han participat en aquesta concentració
  • María Such: “És necessari reconéixer la violència de gènere, condemnar-la, anomenar-la i visibilitzar el suport a les víctimes”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, membres del Consell, representants de les institucions valencianes i la societat civil han guardat tres minuts de silenci davant del Palau de la Generalitat per a recordar Ilham, de 38 anys, víctima de la violència masclista, i acompanyar els seus tres fills menors d’edat i tot el poble d’Antella, localitat en la qual residia.

Al final de la concentració, la directora general de l’Institut de les Dones, María Such, ha destacat que aquesta concentració silenciosa “és l’exemple que la societat valenciana està unida contra la violència de gènere i masclista”.

“És una barbaritat que, com a societat, es continuen produint situacions de desigualtat que posen fi a la vida de les dones pel simple fet de ser dones”, hi ha afegit. “Per això, volem mostrar aquesta unitat i reclamar que no hi haja confrontació política en aquesta matèria, perquè puguem continuar treballant per a acabar amb el masclisme estructural”.

Maria Such ha recordat que Ilham és la segona dona assassinada a la Comunitat Valenciana en 2023 i que, des que va començar l’any, “ja són 28 les dones assassinades a Espanya, 1.212 des que tenim estadístiques”.

Per això, ha recalcat que és important “reconéixer la violència de gènere i masclista; condemnar-la, com hui fem ací; mostrar el consol i el suport” als seus familiars i amistats, i “és important anomenar-la”, perquè “si no l’anomenem i no estem al costat de les víctimes, no podrem combatre la violència de gènere”.

Such ha destacat que el Consell “ha fet front a aquesta xacra, hi ha posat nom i cognoms, perquè cap dona més veja arrabassada la seua vida i puga seguir amb el seu projecte de vida”.

La directora general ha recordat que els serveis d’atenció a les víctimes “segueixen en funcionament, estan 24 hores al dia perquè qualsevol víctima o qualsevol persona que conega, que sàpia sobre una situació de violència de gènere, puga posar-s’hi en contacte”.

En aquest sentit, cal destacar que, a més dels telèfons del Servei d’Atenció Telefònica (016 i 900 580 888), la Generalitat compta amb la Xarxa de Centres Dona, integrada per tres centres d’atenció 24 hores a Alacant, Castelló de la Plana i València; els centres Dona de Dénia i Torrevieja, d’atenció 14 hores, als quals se sumarà un nou a Elx, i els centres rurals itinerants de Sant Mateu, Xàtiva, Segorbe, Elda i Yátova.

El Ple del Consell va autoritzar divendres passat la contractació del servei de gestió integral de la Xarxa Centres Dona i del Servei d’Atenció Telefònica per un valor estimat de 62,7 milions d’euros per a un període de tres anys, prorrogable per dos més.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions de la directora general de l’Institut dels Dons, María Such