Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Igualtat en la diversitat

Igualtat subvenciona amb 2,78 milions d’euros 185 programes en matèria d’igualtat en la diversitat

12/07/2023
  • Es tracta de programes per a població migrant, poble gitano, població LGTBI, escoles de famílies, diversitat familiar, igualtat de tracte i no discriminació

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha resolt la concessió d’ajudes per un import de 2.780.000 euros per a finançar 185 programes en matèria d’igualtat en la diversitat desenvolupats per entitats sense ànim de lucre.

Es tracta de programes i actuacions dirigits a la població migrant, la inclusió del poble gitano, la igualtat LGTBI, les escoles de famílies, la promoció de la diversitat familiar i la igualtat de tracte i no discriminació, amb l’objectiu d’aprofundir en els valors de la diversitat i la igualtat.

La resolució, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), subvenciona amb 800.000 euros 72 programes per a la igualtat i la inclusió de les persones migrants en tots els àmbits.

Dins del programa per a la igualtat i la inclusió del poble gitano, la Conselleria hi ha concedit 880.000 euros. En aquest cas, s’han subvencionat 31 projectes d’entitats sense ànim de lucre dirigits a assolir la igualtat i la inclusió del poble gitano, sobretot en aquelles àrees que l’Estratègia valenciana per a la igualtat i la inclusió del poble gitano estableix com a més importants.

En la línia destinada a entitats del col·lectiu LGTBI, la Conselleria subvenciona enguany 12 programes per un import de 220.000 euros. L’objectiu és finançar aquells programes que realitzen accions de sensibilització, formació i intervenció sobre la realitat LGTBI, així com l’impuls d’espais de socialització i apoderament.

Així mateix, la resolució del DOGV estableix el finançament de 19 projectes d’entitats relatius a escoles de famílies que reben un total de 275.000 euros, l’objectiu dels quals és donar suport als programes que contribuïsquen al benestar de les famílies en el marc de la igualtat en la diversitat, proporcionant formació en corresponsabilitat, educació en igualtat i criança positiva, així com la gestió i la resolució de conflictes intrafamiliars.

Per a la línia de programes d’igualtat de tracte i no discriminació, la Conselleria hi ha subvencionat 40 projectes amb un import global de 275.000 euros, relacionats amb la igualtat de tracte i no discriminació dels col·lectius de la diversitat, així com la lluita contra els delictes d’odi i l’atenció de les víctimes.

Finalment, en relació a la promoció de la diversitat familiar, s’han concedit ajudes a 11 projectes d’entitats amb 330.000 euros, dirigits principalment a aquells que tenen com a finalitat la defensa i la promoció dels diversos models de famílies, com ara les nombroses, les monoparentals i les homoparentals.