Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Sector audiovisual

El Consell convoca ajudes per 6,5 milions d'euros per a impulsar la indústria audiovisual a la Comunitat Valenciana

13/07/2023
  • El termini per a presentar sol·licituds abasta des del 14 de juliol fins al 14 d'agost

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), la modificació de l'Ordre i la convocatòria de subvencions destinades a l'impuls de la indústria audiovisual i l'ús del sector dins del territori valencià per a finançar projectes de producció i postproducció d'obres cinematogràfiques i audiovisuals de nacionalitat espanyola o estrangera en què s'incórreguen despeses en el territori de la Comunitat Valenciana.

La Generalitat ha donat a aquestes ajudes una quantia global de 6,5 milions d'euros distribuïts en les anualitats 2023, 2024 i 2025, destinades a impulsar un nou model econòmic de la indústria audiovisual.

El termini de presentació de sol·licituds és de 30 dies naturals a comptar a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el DOGV, finalitzant el 14 d'agost. Es podrà presentar només una sol·licitud per cada projecte d'obra audiovisual i es farà a través de la seu electrònica de la Generalitat Valenciana. Poden consultar-se les bases i iniciar el procediment punxant ací

L'import de l'ajuda s'atorga per obra cinematogràfica o obra audiovisual, i una mateixa empresa productora podrà sol·licitar l'ajuda per a un màxim de dues obres. La quantia de la subvenció serà el 25 % de la despesa local qualificable en el territori valencià per cada projecte, sempre que es complisquen els requisits de despesa mínima a la Comunitat Valenciana i intensitats que s'estableixen en les bases, i s'aconseguirà un import màxim d'1,5 milions per producció.

Podran accedir a les ajudes les empreses de producció audiovisual que duen a terme la producció de projectes d'obres cinematogràfiques o obres audiovisuals nacionals o estrangeres que suposen un impuls al sector econòmic i productiu valencià i a l'ocupació per incórrer en la seua producció, inclosa la postproducció, en una despesa en el territori de la Comunitat Valenciana d'almenys 2 milions d'euros i el cost global de la producció siga superior a 4 milions.