Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Oci inclusiu

L’IVASS promou activitats d’oci inclusiu i participació en la comunitat en centres i serveis

21/08/2023
  • A través d’un projecte de dinamitzadors socioculturals i de programes lúdics i de relació amb l’entorn de cada recurs
  • Prop de 500 persones amb discapacitat de les residències i els habitatges tutelats disposaran també d’aquest servei a l’estiu

L’Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS), adscrit a la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, promou aquest estiu activitats d’oci inclusiu i participació en l’entorn comunitari.

Durant tot l’any, IVASS desenvolupa un projecte amb dinamitzadors socioculturals dirigit a les persones majors del Centre de Dia de Carlet i a les persones amb discapacitat intel·lectual usuàries dels habitatges tutelats i de les huit residències de la província de València i de la d’Alacant.

Prop de 500 persones usuàries s’han beneficiat d’aquest servei, que treballa en coordinació amb els equips tècnics i el personal d’atenció directa, i que es du a terme conjuntament amb els programes ludicorecreatius, terapèutics i de relació amb la comunitat de cadascun d’aquests recursos.

Aquesta iniciativa cerca fomentar la participació activa de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les persones majors, els permet eixir de la rutina diària i interrelacionar-se amb altres persones, respectant el seu dret a triar l’activitat d’oci i temps lliure, segons les seues preferències i gustos.

Desenvolupament personal

Amb aquests objectius, l’Institut Valencià de Serveis Socials implementa aquesta classe de programes d’oci, temps lliure i de participació en l’entorn social, amb la finalitat de contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones usuàries dels centres i els serveis i potenciar el seu benestar emocional i físic.

A més, aquests programes afavoreixen la seua autonomia i desenvolupament, ja que junt amb l’equip de professionals, participen en la presa de decisions a l’hora de determinar, planificar i adaptar les activitats a les seues necessitats.

Les activitats són lúdiques, esportives, culturals, amb excursions a parcs d’oci o naturals, i durant el període estival s’organitzen jornades vespertines i eixides a la platja, entre altres.

Galeria d'imatges