Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Formació IVASS

Un total de 1.271 professionals de l’IVASS participen en els cursos previstos en el Pla anual de formació

23/08/2023
  • L’entitat compta amb una àmplia oferta formativa dirigida a personal d’atenció directa, llocs de direcció, administratius i tècnics
  • Al setembre es reprendran els cursos de formació d’Igualtat i d’Igualtat d’Oportunitats i Violència sexual en l’Àmbit Laboral

Un total de 1.271 professionals de l’Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS), adscrit a la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, han participat en els cursos del Pla anual de formació de l’entitat.

IVASS compta amb una oferta formativa adaptada a les necessitats de personal d’atenció directa, llocs de direcció, administratius i tècnics dels diversos centres i serveis a la Comunitat Valenciana.

En concret, s’elaboren dos plans de formació consensuats en les respectives comissions compostes per l’entitat i els sindicats. Un de formació específica, que inclou continguts transversals i d’igualtat de gènere, i un altre de matèries sobre salut laboral i prevenció de riscos laborals.

Al llarg de l’any s’han impartit onze cursos, entre els quals destaquen, com a novetat, el d’Introducció a la Llengua de Signes, amb 37 alumnes, i el de Manipulador d’Aliments, que han fet 724 persones i s’ha impartit en 23 edicions per a atendre la demanda dels centres i els serveis. Cal destacar el de Formació en Igualtat, amb 89 alumnes, i el d’Igualtat d’Oportunitats i Violència Sexual en l’Àmbit Laboral, amb 139.

També, amb una trentena de participants s’han desenvolupat dos cursos d’Excel bàsic i avançat i un curs pràctic de contractació pública, específic per a aquesta àrea, així com dos cursos més sobre competències administratives; un per a personal administratiu, amb 54 alumnes, i un altre dirigit al personal tècnic sociosanitari, amb 47 participants.

Curs específic per al SAPEMA

D’altra banda, per la Llei 8/2021, de 2 de juny, que reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l’exercici de la seua capacitat jurídica, s’ha impartit un curs específic al personal del Servei d’Atenció a les Persones amb Mesures Judicials de Suport (SAPEMA).

En el curs s’han tractat les novetats d’aquesta norma i l’aplicabilitat que té en el treball diari d’aquest servei de l’IVASS, que atén més de 4.400 persones amb discapacitat subjectes a mesures judicials de suport per la Generalitat.

Un total de 94 professionals del SAPEMA de les tres províncies de la Comunitat Valenciana han participat activament en les classes a través de debats, consultes i sessions tutorials que s’han fet en directe.

Pròxims cursos

Al setembre es duran a terme noves edicions dels cinc cursos: Formació en Igualtat, Igualtat d’Oportunitats i Violència Sexual en l’Àmbit Laboral, Excel Bàsic i Avançat i Introducció a la Llengua de Signes.

Així mateix, s’ha previst la posada en marxa d’un nou curs sobre actualització diagnòstica i intervenció amb persones subjectes a mesures de suport amb malaltia mental greu.