Justícia i Interior

Justícia ha acabat les obres d’adequació d’un local a Alzira per a albergar-hi un jutjat amb àrea de persones detingudes

18/08/2023
  • La Generalitat ha fet una inversió de 473.330 euros en aquest projecte

La Conselleria de Justícia i Interior ha acabat les obres d’adequació d’un local a l’avinguda dels Sants Patrons d’Alzira, per a albergar-hi un jutjat amb àrea de persones detingudes.

La intervenció, la inversió de la qual ascendeix a 473.330 euros, ha consistit a crear i adequar els espais i els serveis que calen per a respondre a les necessitats d’un jutjat d’aquestes característiques.

Dels locals existents s’han aprofitat el paviment i els elements de mampara, que han sigut objecte de reaprofitament, i les instal·lacions s’han renovat íntegrament.

Pel que fa als accessos, s’ha fet una rampa compatible amb l’itinerari accessible i s’ha posat l’accent a diferenciar els accessos a l’edifici. D’una banda, l’accés principal s’ha destinat al públic general, mentre que personal i jutges hi tenen accés per la part sud del local; d’altra banda, hi ha l’accés de persones detingudes diferenciat i allunyat dels anteriors, se situa al costat nord del local. Els accessos estan separats pel vestíbul de l’edifici.

A l’accés del personal del jutjat s’ha disposat una mampara que separa estratègicament l’àrea administrativa de la recepció. A continuació del control i el taulell de recepció s’ha disposat l’accés a la zona administrativa, en la qual trobem llocs de treball totalment equipats per al personal administratiu, separats en dos grups (un grup de dos llocs de treball per a administratius de l’Estat i quatre més per a administratius de la GVA), així com els despatxos de LAJ i jutge a l’esquerra.

Després de l’espai diàfan de la zona administrativa es disposen, al fons, els lavabos privats (un dels quals accessible), una sala de telecomunicacions i un arxiu.

L’accés general discorre en paral·lel al corredor d’accés als despatxos de jutge i LAJ, que estan separats també per una mampara. Aquest accés serveix també de vestíbul, en el qual se situa un espai reduït per al control d’accés i l’arc detector, i per on s’arriba a una zona més àmplia de recepció, en la qual es disposa el taulell per a l’auxili i, annexada a aquest taulell, una sala xicoteta per a consulta de documentació per part del personal lletrat extern.

Les sales de vistes i d’usos múltiples disposen, a més, d’una entrada per a l’accés de persones detingudes. Aquestes entrades són independents a l’accés general i les persones detingudes hi accedeixen directament des de les cel·les, a les quals s’accedeix, al seu torn, des del carrer per l’entrada independent esmentada anteriorment. La sala de vistes, a més, disposa d’un accés independent per al jutge des de la zona administrativa.