Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

El Consell aprova la posada en marxa d'un nou centre d'educació especial a San Miguel de Salinas

05/09/2023
  • El centre donarà servei a la zona sud del Baix Segura després d'apreciar-s'hi insuficiències per a atendre el nombrós alumnat amb necessitats especials de la zona 
  • La construcció del nou espai comptarà amb set unitats i entre 41 i 57 llocs educatius

El Ple del Consell ha aprovat el decret pel qual es posa en marxa un nou centre d'educació especial (CEE) a San Miguel de Salinas per a donar servei a la zona sud del Baix Segura. 

Un informe de la Inspecció Territorial d'Educació d'Alacant ha apreciat insuficiències per a atendre el nombrós alumnat amb necessitats especials de la zona sud de la comarca del Baix Segura. A més, s'ha observat la dificultat per al desplaçament de l'alumnat per a arribar a centres d'àmbit similar. 

Per això, s'ha estimat com a necessària la creació d'un nou centre d'educació especial al terme de San Miguel de Salinas, amb el qual es donarà servei a les localitats de Torrevieja, Pilar de la Horadada, Dehesa de Campoamor-Orihuela Costa, San Miguel de Salinas, Guardamar del Segura, Los Montesinos, Formentera del Segura i Benijófar, entre d'altres. 

El centre estarà situat al carrer de Galant Delgado, 32, del municipi, en instal·lacions facilitades per l'Ajuntament de San Miguel de Salinas per acord de cessió gratuïta temporal. 

La posada en marxa del CEE entrarà en funcionament en aquest curs 2023-2024 amb tres unitats i capacitat per a 21 llocs, fins a la construcció del nou centre, que finalment comptarà amb set unitats i entre 41 i 57 llocs. 

Així, inicialment, els llocs de treball del centre seran: quatre mestres de Pedagogia Terapèutica; dos mestres d'Audició o Llenguatge; un mestre o mestra d'Educació Física a mitja jornada; un mestre o mestra d'Educació Musical a mitja jornada; un professor o professora de l'especialitat d'orientació educativa i tres educadors o educadores d'Educació Especial, que en cursos successius s'incrementarà fins a cobrir les necessitats de les set unitats previstes en el perfil del centre. 

El centre impartirà el Programa d'ensenyament en valencià i el Programa d'educació plurilingüe i intercultural.