Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge

El Consell ratifica l'adquisició d'un edifici de 124 habitatges a la Torre

05/09/2023
  • Un total de 91 famílies arrendatàries estaven pendents d'aquesta adquisició per a poder continuar a les seues llars
  • L'import total de l'adquisició és de 18.410.703,50 euros

El Consell ha sigut informat sobre l'adquisició d'un edifici de 124 habitatges al carrer Ignacio Hernández Hervás (Metge) a la Torre, València, per part de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge per a incorporar-se al patrimoni públic d'habitatge de la Generalitat.

La compra de l'immoble s'ha realitzat mitjançant adquisició directa, procediment previst en la Llei de patrimoni de la Generalitat per als casos en què queden justificades l'emergència residencial i l'existència de demanda d'habitatge públic i la manca de parc públic d'habitatge a la ciutat de València, com és aquest cas.

Amb aquesta adquisició, s'aconsegueix tancar un procés que tenia en suspens 91 famílies arrendatàries els lloguers de les quals, subjectes al Pla estatal d'habitatge i rehabilitació 2009-2012, finalitzaven el passat 4 de març, encara que finalment la propietat va realitzar una pròrroga excepcional dels arrendaments fins a l'11 de setembre.

Així mateix, s'incorporen els 33 habitatges restants al parc públic d'habitatge per a l'adjudicació posterior. En definitiva, amb l'adquisició de l'immoble per part de la Generalitat s'assegura que aquests habitatges continuen complint la funció social.