President

Carlos Mazón assenyala que “comença un nou cicle” a la província d'Alacant en el qual es reivindicaran “l'aigua, les inversions i les infraestructures”

06/09/2023
Carlos Mazón assenyala que “comença un nou cicle” a la província d'Alacant en el qual es reivindicaran “l'aigua, les inversions i les ...
  • El president de la Generalitat ha assistit a la presa de possessió de la delegada del Consell a Alacant, Agustina Esteve, de qui ha destacat la “visió municipalista” i “experiència de gestió”
  • 5.300 alacantins s'estalviaran 56 milions per la supressió de l'Impost de Successions i Donacions 
  • Mazón alerta del “perill” de prorrogar els pressupostos generals de l'Estat, “que condemnen la província a la cua en inversions”
  • Assenyala que la delegada del Consell assumirà directament la gestió del Pla especial del Baix Segura
Alicante.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assenyalat que “és l'hora d'Alacant” i que comença “un nou cicle” en el qual el Consell reivindicarà "l'aigua, les inversions, els pressupostos i la vertebració de les tres províncies”. 

El cap del Consell ha realitzat aquestes declaracions durant la presa de possessió de la nova delegada del Consell a Alacant, Agustina Esteve, de qui ha destacat la seua “visió municipalista i la seua experiència de gestió”.

Segons Mazón, “la sanitat, l'educació i les infraestructures” es trobaran entre les prioritats de la Delegació del Consell, que funcionarà “com una corretja de transmissió que ha de recobrar vida, no per a beneficiar una província enfront d'una altra, sinó per a fer més gran el tot”, ha indicat.

El president ha assenyalat que “els qui creuen que el creixement d'una comunitat autònoma té una barrera en el creixement de les seues províncies s'equivoquen profundament. És la suma de tres províncies en la justa mesura i amb dosis importants de vertebració el que fa una autonomia més important”, ha assenyalat Mazón. 

Successions i donacions

Carlos Mazón ha indicat que la supressió de l'Impost de Successions i Donacions, aprovada aquest dimarts pel Consell, beneficiarà 5.230 alacantins i suposarà un estalvi de 56 milions d'euros a la província. “Cap alacantí ni cap alacantina haurà de pagar impostos perquè han mort els seus progenitors”, ha assenyalat. 

El cap del Consell ha destacat que la supressió d'aquests impostos es tramitarà per la via d'urgència i que des del Consell “es continuarà avançant en la rebaixa d'impostos per a tots els alacantins”.

Pressupostos generals de l'Estat

En el transcurs de l'acte, Mazón també ha alertat del risc que es puguen prorrogar els pressupostos generals de l'Estat, “que condemnen la província d'Alacant, per segon any consecutiu, al lloc 52 de 52 de les inversions de l'Estat”. 

Aquesta situació, segons el president de la Generalitat, “ha de provocar una reacció de tota la província, més enllà dels diferents colors polítics i de les diferents institucions”. 

Per al cap de l'executiu valencià, aquesta “possible” pròrroga dels pressupostos “ens convertiria per tercer any consecutiu en la província que ocupa el vagó de cua en inversions, amb cada vegada menys aigua i més retards”. 

El Baix Segura i edifici de Correus

Carlos Mazón ha manifestat que “un dels grans deutes de la Generalitat amb la província d'Alacant és el Baix Segura”. En aquest sentit, ha anunciat que “tot el paquet d'inversions, tant les realitzades com les que encara no estan executades del Pla especial del Baix Segura, passen a ser assumides directament per la delegada del Consell”. 

Així mateix, el president ha informat que l'edifici de Correus, adquirit recentment per la Generalitat al Govern d'Espanya, es destinarà a “servei públic i atenció a la ciutadania”, per albergar les dependències de la Conselleria d'Innovació, i que la seu del Consell a Alacant tornarà a situar-se a la Casa de les Bruixes. 

La delegada del Consell Agustina Esteve ha expressat la gran “responsabilitat per assumir aquest càrrec perquè la principal missió dels polítics és millorar la qualitat de vida de les persones”, ha indicat. 

Esteve també ha assenyalat que “s'han acumulat molts problemes per l'abandó del Govern central i de l'anterior Consell que cal solucionar”. “Cal garantir aigua de reg per als agricultors i defensar amb contundència en les institucions i en els tribunals de Justícia el manteniment del transvasament del Tajo-Segura”.

Així mateix, ha apostat per “reduir les llistes d'espera hospitalàries, dotar els sanitaris de més mitjans, millorar les infraestructures, exigir un finançament just i reivindicar la finalització del corredor mediterrani”.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón