Sanitat
Sanitat

Marciano Gómez destaca la voluntat de coordinar i establir sinergies entre els hospitals de la província de Castelló

08/09/2023
Marciano Gómez destaca la voluntat de coordinar i establir sinergies entre els hospitals de la província de Castelló
  • Matías Real ha sigut nomenat gerent de l'Hospital Provincial de Castelló en la reunió del Consell del Consorci Hospitalari
  • Sanitat inclou per primera vegada en el Consell representants d'altres hospitals de la província de Castelló

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha destacat la voluntat clara de coordinar i establir sinergies entre els hospitals de la província de Castelló”. En este sentit, ha anunciat que com a mostra d'això s'inclou, per primera vegada, entre els vocals de la Conselleria en el Consell del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, representants d'altres hospitals de la província, com el General i la Plana.

El primer Consell de Govern del Consorci Hospitalari Provincial presidit pel conseller, Marciano Gómez, ha nomenat com a nou gerent del centre l'especialista en Psiquiatria Infantil i de l'Adolescència Matías Real López.

A més, en la reunió realitzada este divendres s'ha constituït el nou Consell, màxim òrgan de govern del Consorci, format pel conseller de Sanitat com a president i la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, com a vicepresidenta, així com set vocals designats per la Conselleria i altres set designats per la corporació provincial.

En finalitzar la reunió, el conseller de Sanitat ha destacat que el nou Consell “és una demostració clara de la nostra voluntat de voler coordinar tots els recursos sanitaris de la província de Castelló”, i ha subratllat que “l'objectiu és establir sinergies entre l'hospital Provincial, el General i la Plana”.

Així mateix, hi ha afegit que “estem convençuts que s'afavorirà la prestació assistencial als ciutadans de la província de Castelló i que millorarà la qualitat assistencial”. De fet, es tracta d'una mesura més que, amb la descentralització i tornada del CICU en esta província o el projecte de construcció del nou Hospital General de Castelló, suposarà una millora considerable de l'atenció sanitària dels ciutadans de Castelló.

Segons ha manifestat el conseller “l'Hospital Provincial representa un emblema, no sols per als ciutadans de Castelló, sinó també per als professionals, ja que està molt especialitzat en oftalmologia, salut mental i oncologia mèdica i radioteràpica”.

A més, ha destacat l'alt nivell del centre quant a dotació tecnològica, qualificació dels professionals i la cartera de serveis que, segons ha indicat el conseller, “és concreta, però molt específica i complexa, de manera que l'objectiu és buscar que la categoria que té este hospital es coordine i tinga sinergies amb la resta d'hospitals de la província de Castelló perquè els ciutadans d'esta província tinguen la millor atenció sanitària”.

Després de la reunió del Consell, Marciano Gómez i la presidenta de la Diputació i vicepresidenta del Consell, Marta Barrachina, han visitat les instal·lacions de l'hospital.

Nou gerent de l'Hospital Provincial

D'altra banda, el nou gerent, que substituïx a Joaquín Sanchis, ha agraït tant al conseller com a la resta d'integrants del Consell la confiança depositada per a ocupar este càrrec i ha destacat que la gestió “estarà basada en valors i en les persones, i es buscarà l'excel·lència en els serveis prestats a la població”.

El doctor Real, a més, ha agraït al personal de l'hospital la gran labor realitzada durant l'etapa de la pandèmia de COVID i ha expressat el desig d'“estar a l'altura que professionals i pacients mereixen”.

Matías Real presidix, en l'actualitat, l'Associació Espanyola de Psiquiatria de la Infància i l'Adolescència. Es va incorporar en la plantilla del Consorci en 2008 com a responsable del programa de trastorn mental greu de la infància i adolescència. De la seua labor clínica i assistencial destaca l'organització i posada en marxa de programes pioners en el desenvolupament dels recursos a l'atenció mental infantojuvenil.

Així, en 2010 va impulsar el primer hospital de dia infantojuvenil de la Comunitat Valenciana i un any després va participar en la creació de l'única sala d'hospitalització per a xiquetes, xiquets i adolescents amb problemes greus de salut mental.

És tutor de facultatius especialistes en formació en psiquiatria i, amb el seu equip, ha aconseguit que el Consorci oferisca l'única plaça MIR de la Comunitat Valenciana de la nova especialitat de Psiquiatria Infantil i de l'Adolescència.

Activitat docent i investigadora

Matías Real, la labor del qual ha sigut reconeguda amb premis com Hospital Optimista i Albert Jovell, és professor a la Universitat Jaume I de Castelló, on coordina el grup d'investigació Integra, i ha impartit nombrosos cursos de l'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut (EVES).

Compta amb una trajectòria investigadora dilatada, amb més d'una trentena de publicacions en llibres i revistes, i ha participat activament en congressos nacionals i internacionals.

Galeria d'imatges