Sanitat

El gerent de La Fe, José Luis Poveda, ha sigut nomenat coordinador del grup de Farmàcia i Teràpies Avançades de la xarxa Únicas

10/09/2023
El gerent de La Fe, José Luis Poveda, ha sigut nomenat coordinador del grup de Farmàcia i Teràpies Avançades de la xarxa Únicas
  • La xarxa Únicas és un projecte que integra 25 hospitals, diversos centres d'investigació i la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER)
  • José Luis Poveda té una extensa i destacada trajectòria en l'àmbit de les malalties rares i el desenvolupament de teràpies avançades

José Luis Poveda Andrés, nou gerent de l'Hospital La Fe, ha sigut nomenat recentment coordinador del grup funcional de Farmàcia i Teràpies Avançades de la xarxa Únicas.

La xarxa Únicas és un projecte que pretén donar resposta global als pacients amb malalties minoritàries, centrant-se inicialment en els pacients pediàtrics. La xarxa està formada per un total de 25 hospitals que compartiran una plataforma tecnològica per a compartir dades amb l'objectiu de millorar l'atenció multidisciplinària i afavorir l'equitat de l'accés a les teràpies avançades, a través de l'atenció personalitzada en xarxa.

Únicas té com a objectiu crear un ecosistema d'aliances entre centres hospitalaris espanyols i europeus, així com sinergies amb empreses i centres d'investigació amb la finalitat de millorar el diagnòstic i l'assistència de pacients amb malalties minoritàries complexes. Per a poder dur-ho a terme, s'ha conformat una xarxa de centres especialitzats -designant-ne almenys un per cada comunitat autònoma- dotats d'eines, processos i protocols per a establir un model d'atenció personalitzada col·laborativa.

Este projecte espera tindre un impacte positiu a escala social en millorar el pronòstic i qualitat de vida dels pacients pediàtrics amb malalties minoritàries, fomentant l'autonomia i conscienciant sobre estes malalties.

“Amb la posada en pràctica d'esta xarxa, s'impulsa la transformació digital del sector sanitari, promovent la digitalització i compartint dades per a generar una base de dades nacional amb la finalitat de millorar l'equitat d'accés a una atenció mèdica altament especialitzada sense importar la ubicació del pacient”, assenyala el doctor José Luis Poveda Andrés.

La xarxa Únicas és una iniciativa impulsada per l'Hospital Sant Joan de Déu i per la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER). Compta amb el suport del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut i el finançament del Ministeri de Sanitat, a través dels fons de la Unió Europea Next Generation EU.

A escala operativa, en cada node de la xarxa, el projecte s'estructura en cinc grups funcionals: Assistencial, Pacient, Suport al Diagnòstic, Codificació i Estandardització i Farmàcia i Teràpies Avançades.

El doctor Poveda, gerent de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València, ha sigut triat per a coliderar el grup de Farmàcia i Teràpies Avançades d'esta xarxa per la seua extensa i destacada trajectòria professional.

José Luis Poveda ha exercit el càrrec de director de l'Àrea Clínica del Medicament i cap de servei de Farmàcia Hospitalària de l'Hospital La Fe des de fa dos dècades. Ha presidit la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària (SEFH) en el període comprés entre 2008 i 2016 i, actualment, dins d'esta societat, coordina el grup de Teràpies Avançades i el grup de Malalties Rares i Medicaments Orfes. Així mateix, és vocal del grup de seguiment del Pla estratègic de teràpies avançades del Ministeri de Sanitat.

Galeria d'imatges